Hlavní obsah

Pamatujete na ně? Puntíky hlásí comeback

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Vraťte se s námi do dob, kdy filmové plátno ovládaly herecké hvězdy jako Audrey Hepburn (†63), Marilyn Monroe (†36) či Sophia Loren (84) a kdy stěny ve vojenských kasárnách zdobily holky z plakátů. Právě čtyřicátá a padesátá léta proslavila puntíkatý vzor, který se letos opět připravuje na velký návrat.

Článek

Za pojmem „pin-up girls“ můžete hledat dívky oděné do modelů zdůrazňujících přitažlivé ženské křivky. Jejich ilustrace a později fotografie byly zobrazovány na prostřední dvoustraně v časopisech. Pánové si je tak mohli vytrhnout a přišpendlit na zeď. Nejslavnější představitelkou byla bezesporu Marilyn Monroe. Styl „pin-upek,“ ke kterým neodmyslitelně patří puntíkatý potisk, se stal postupně inspirací i pro obyčejné ženy. Tečkované šaty, topy a roztomilé šátky do vlasů najednou nesměly chybět v žádném šatníku. A neztratí se v něm ani dnes.

Sváteční událost

Puntíkatý vzor vynikne ve spojení s klasickou džínovinou nebo monochromatickými kousky, ale obstojí i samostatně na červeném koberci. Vždyť při pohledu na úchvatné róby hereček Margot Robbie (28) a Bruny Marquezine (23) se až tají dech. Takže pokud stále hledáte „velkou večerní“ na letošní plesovou sezonu, zapátrejte i mezi šaty s nesmrtelným potiskem. Slavnostní příležitosti nejsou pro puntíky rozhodně vyloučeným tématem a jejich přítomnost zaručí nositelce obdivné pohledy nejen módních znalců.

Foto: Profimedia.cz

Australská herečka Margot Robbie se proslavila rolí ve filmu Vlk z Wall Street. Od té doby má na kontě spoustu snímků a její kariéra stoupá vzhůru. Na premiéře historického dramatu s názvem Marie, královna skotská byla doslova okouzlující. Jemně puntíkový vzor na šatech podtrhla rudou rtěnkou, a všem přítomným vyrazila dechFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Herečku Brunu Marquezine zřejmě český divák na obrazovce ještě neviděl. Její parketou jsou totiž hlavně brazilské telenovely. Trošku je aplikuje i do svého života, protože neustálé rozchody s nejdražším fotbalistou světa Neymarem (26) a návraty k němu zaznamenal snad každý sportovní fanoušek. Na filmovém festivalu v Cannes zazářila v překrásné puntíkaté róbě s volánkyFoto: Profimedia.cz

Pro běžný den 

Puntíky dokážou postavě velmi zalichotit, ne každá žena se ovšem ve vzoru à la tanečnice flamenca cítí sebevědomě. V takových případech je sázkou na jistotu nadčasová kombinace v elegantním černobílém provedení, která určitě nepatří jen odvážlivkyním. O pravý retro nádech se pak postarají drobné detaily v červené barvě, jako jsou například gumičky, čelenky, šátky či silonky. Pohrát si můžete také s velikostí teček. Větší a nápadnější přitahují pozornost, hodí se tedy pro partie, které chcete zvýraznit. K zamaskování nedostatků jsou vhodná naopak menší kolečka, ideálně na tmavém podkladu.

Elegantní kalhoty

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Missy Empire (prodává Tamsin), 899 Kč; Zara, 899 Kč Foto: Archiv firem

Krátké šaty

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bonprix, 849 Kč; Closet (prodává Zoot), 1749 Kč Foto: Archiv firem

Midi šaty

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bonprix, 999 Kč; Zara, 1299 Kč Foto: Archiv firem

Gumičky do vlasů 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 99 Kč; Claire's, 139 Kč Foto: Archiv firem

Retro šátky

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 199 Kč; Mango, 299 Kč Foto: Archiv firem

Plavky 

Foto: Archiv firem

Na foto: oboje Calzedonia (info o ceně v obchodě) Foto: Archiv firem

Nosíte oblečení s puntíky, nebo přenecháte raději tento vzor jiným?

Reklama

Načítám