Hlavní obsah
3,0
(89)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tyto lahodné a křehké motýlky, kteří voní skořicí, si můžete velmi snadno připravit doma podle následujícího receptu. Inspiroval mě recept na francouzské sušenky palmiers z listového těsta a cukru.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Budete potřebovat
  • 300 g listového těsta
  • 50 g cukru krupice
  • 1 lžička skořice
Článek

Postup

01.

Vál nebo silikonovou podložku posypte polovičním množstvím krupicového cukru. Na něj položte plát listového těsta. Přes pečicí papír těsto lehce vyválejte tak, aby se cukr do těsta ze spodu vmáčkl. 

02.

Pečicí papír z těsta sundejte a z vrchu ho posypte zbytkem cukru a mletou skořicí. 

03.

Nyní těsto srolujte „naplacato“ proti sobě, jak vidíte na obrázku. Přehněte ho na sebe. Takto připravené těsto nakrájejte asi na 2 cm kousky, ty pak uprostřed nakrojte a snadno vytvarujte motýlky.

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

04.

Motýlky skládejte na plech s pečicí podložkou nebo papírem, tak aby vedle sebe měly místo. Pečením se zvětší a krásně zakulatí. 

05.

Motýlky dejte péct na 180 stupňů do předem předehřáté trouby při funkci vrchní a spodní ohřev. Upečené zlaté motýlky opatrně položte na drátěnou mřížku a nechte je zchladnout. 

Foto: Svatava Vašková

Jako snídaně z pařížského bistraFoto: Svatava Vašková

Listové těsto je oblíbené pro jednoduchost přípravy i svoji nezaměnitelnou křehkost. Pokud ho máte rádi spíš naslano, připravte si jednoduché jednohubky – třeba s rajčaty, cuketou nebo slaninou. Hodí se i jako netradiční večeře!

Reklama

Načítám