Hlavní obsah

Multilíčidla: Krásná za pár minut!

Foto: Isifa

S multilíčidlem se namalujete snadno i rychleFoto: Isifa

Reklama

Chcete vypadat upraveně, ale na líčení vám příliš času nezbývá? Vezměte si na pomoc chytré multilíčidlo, které vám během chvíle krásně vybarví rty, oči i tváře. Líčení nikdy nebylo tak snadné. Maximum z něj vytěžíte hlavně v případě, že fandíte jemnému, přirozenému make-upu. A má ještě jednu velkou výhodu – hravě se vám vejde do kabelky.

Článek

Určitě to znáte samy, po práci se chystáte vyrazit do víru velkoměsta, ale večer už vaše líčení nevypadá ani zdaleka tak dobře jako ráno. Komu by se ale chtělo s sebou tahat všechnu tu kosmetiku? Nejen v takových situacích se vám bude hodit multifunkční líčidlo, které můžete použít na rty, tváře, a dokonce i oči. Neumíte si představit, že byste jednu a tutéž barvu nanesly na celý obličej? No, samozřejmě to nemůže být zelená :-). Multilíčidla jsou zpravidla k dostání v přirozených odstínech, které budou vypadat dobře úplně všude.

Právě proto jsou tyhle vychytávky ideální hlavně pro dámy, které holdují jemnému, svěžímu líčení. Vybrat si můžete narůžovělé odstíny, tóny korálové, béžové nebo ty s nádechem do bronzova. Ptáte se, jak s líčidlem pracovat?

Nebojte se vsadit na jedinou barvu

První variantou je líčení tón v tónu. „Spousta žen si líčení v jednom odstínu nedokáže představit, ale rozhodně ho doporučuji zkusit, výsledek vás může příjemně překvapit,“ říká vizážistka Alena Brodilová. Jak na něj? Nejprve se postarejte o to, aby vaše pleť vypadala bezchybně, pohrajte si s lehkým make-upem a korektorem nebo vyzkoušejte speciální BB krém, který zastoupí rovnou několik produktů.

Poté naneste vámi vyvolený odstín na tváře, klidně rovnou prsty a krouživými pohyby rozetřete do ztracena. Trochu líčidla naneste i na víčka a případně přepudrujte transparentním pudrem, krémová barva by se vám mohla na víčkách slévat a obtiskávat. Barvu vklepejte i do rtů a nezapomeňte, že míra její intenzity je jen na vás. Zatímco víčka a tváře zabarvíte jen lehce, u rtů můžete trochu přidat. Pak už jen řasenka, poupravit obočí, a je to!

Foto: Isifa

Líčení tón v tónu působí svěže a mladistvěFoto: Isifa

Foto: Isifa

S jemnými odstíny dosáhnete oblíbeného „nude“ neboli nahého líčeníFoto: Isifa

Foto: Isifa

S multilíčidlem zvládnete kompletní make-up během několika málo minutFoto: Isifa

Když do hry zapojíte další odstíny

Samozřejmě ale nemusíte volit jen buď, anebo. „Multifunkční líčidlo můžete využít i v kombinaci s vašimi oblíbenými stíny. Rty i tváře v jednom jemném odstínu doplní třeba kouřové oči,“ říká vizážistka a dodává: „Líčidlo ale klidně použijte samostatně jen na tváře, nebo naopak na rty, fantazii se meze nekladou. Ty perleťové mohou zároveň sloužit jako rozjasňovač.“

Tip redakce: Na která místa se jas hodí, zjistíte ve článku Krásná pleť jako z plakátu? Kouzlete s rozjasňovači!.

Hrdinové dnešního článku

Napadla vás spásná myšlenka, že byste místo investice do multifunkčního líčidla tyto triky vyzkoušely se svou běžnou krémovou tvářenkou nebo rovnou rtěnkou? Zkusit to samozřejmě můžete, ale je dost možné, že vám barva nebude držet tak, jak byste si představovaly. Taková rtěnka vám může na tvářích dělat neplechu, multifukční líčidla mají jinou konzistenci a jsou přímo dělaná tak, aby se dobře nanášela na všechna místa.

Naším favoritem je Pot Rouge For Lips and Cheeks od Bobbi Brown (kolem 650 Kč) nebo slavná tyčinka Multiple od NARS (seženete v Sephoře za 990 Kč, oblíbené jsou zejména odstíny G-Spot a Orgasm, hádejte, podle čeho dostaly svůj název…). Nejsou sice nejlevnější, ale vydrží vám opravdu hodně dlouho, vypadají skvěle a drží ukázkově. Jste-li zrovna ve fázi šetření, zkuste All Over Color Stick od e.l.f za sympatických 40 Kč.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bobbi Brown, Cream Color Base MAC obojí 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: Multiple Orgasm NARS 990 Kč, Multiple Duo NARS 1200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): One Step Stila, odstín Kitten 450 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): All Over Color Stick e.l.f 40 Kč, Aqua Cream Make Up For Ever 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Accentuating Color Stick Shiseido 930 Kč, Mango Crush Stila 480 KčFoto: archiv firem

Používáte multifunkční líčidla, nebo se na ně teprve chystáte? Pište nám své zkušenosti a postřehy!

Reklama

Načítám