Hlavní obsah

Muži a jejich trauma z erotických pomůcek

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Reklama

Nechci, nekoupím, nepoužiju, do ruky nevezmu. Taky se váš partner bojí erotických pomůcek jako čert kříže? Pak se stal obětí dávného mýtu, stejně jako miliony dalších.

Článek

Před lety to začalo pořádnou jízdou. První vibrátor v roce 1883 náhodně vynalezl anglický lékař Joseph Mortimer Granville k léčbě žen, u kterých byla diagnostikována hysterie. Když totiž ženy vykazovaly příznaky úzkosti, podrážděnosti, zadržování tekutin, nespavosti a měly erotické fantazie, lékaři věřili, že tento projev duševního a emocionálního utrpení je známkou potřeby pro sexuální uvolnění.

Tak odtud panuje ten mýtus, že erotické pomůcky jsou určené jen pro něžnější pohlaví?

Puritáni žijí všude

Pokud jde o používání sexuálních hraček, mezi muži a ženami existuje značná propast. Tehdy i dnes. Studie potvrzují, že ženy je přijímají snadněji než muži. Například z národní německé online studie s 1723 heterosexuálními dospělými vzešlo, že při masturbaci sexuální hračky používá 63 % žen a jen 37 % mužů. Skutečnost, že v Německu, tedy v zemi poměrně liberální k sexualitě, existuje tak značný genderový rozdíl v používání sexuálních hraček, je sama o sobě pozoruhodná.

Jak tedy na tom mohou být sexuálně konzervativnější kultury jako například Spojené státy? Pojďme porovnat výsledky. V časopise The Journal of Sexual Medicine se objevila práce americké vědkyně a odbornice na lidskou sexualitu Debby Herbenick. Ta se svým týmem z národních vzorků USA odhalila, že hračky pro dospělé používá 46 % žen a pouze 17 % mužů. Rozdíly mezi pohlavími tedy přetrvávají napříč kulturami. Něco tu však nesedí.

Foto: Oleg Elkov, Shutterstock.com

Některé studie dokonce uvádějí, že s vibrátorem může žena dosáhnout o téměř čtyři sekundy delšího orgasmu. Dotek ale nenahradíFoto: Oleg Elkov, Shutterstock.com

Kdekdo si užívá, ale nechce to přiznat

Již v minulosti se výzkumníci zabývali tím, jaký dopad na milostný život mají všechny ty vibrátory, erekční kroužky, anální kolíky a další pomůcky. V drtivé většině případů lidé u obou pohlaví uvádějí pozitivní účinky, tedy větší potěšení, pocit naplnění i uspokojení, a dokonce i léčbu sexuálních dysfunkcí.

Tak není se čemu divit. Erotické pomůcky otevírají brány k novým pocitům a zážitkům a jsou schopné odstranit stud. Proč je tedy pánové, navzdory pozitivním výsledkům, do svých ložnic nezvou častěji?

Status mužství v ohrožení

Muži milují elektrické holicí strojky, zastřihovače vousů, elektroniku a vše, co jim usnadňuje život, nicméně podle sexpertů jim vibrátory i v 21. století nahánějí hrůzu. Některé jedince děsí jejich schopnost, že umí dvakrát tak rychleji uspokojit jejich partnerky – nejen v rekordním čase, ale i bez nutnosti odpočinku. V přítomnosti „vrnidel“ a dild se samci cítí nejistě a ohroženě, ačkoli nemají důvod.

Vibrátory muže nikdy nenahradí

Postelové pomůcky nemohou flirtovat, líbat na krk, mluvit přisprostle a ani nevynikají v postkoitálním mazlení. Sice umí přivodit bouřlivé orgasmy, ale všechno to ostatní, co dělá sex sexem, mužům zůstává. Jenže pokud jim tyhle informace nejsou dobře prezentovány a objasněny, logicky se bojí neznámého. Proto pozor, pokud chcete nějakou tu moderní vychytávku do svého milostného života zařadit. Postupujte s opatrností sobě vlastní.

Kdy raději netlačit na pilu?

Ptejte se partnera stylem „co kdybychom zkusili něco nového“? Zařiďte, abyste společně přes online erotický obchod vybírali další lubrikační gel a „náhodně“ se zmiňte, že ten nový párový vibrátor, který je zrovna za akční cenu, má vynikající pověst. „Možná by se nám oběma líbilo zkusit, co je na tom pravdy.“ Pokud ho přesvědčíte, že nákup byl jeho nápad, máte vyhráno.

Reklama

Načítám