Hlavní obsah

Jaký jste typ sexuální osobnosti

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Reklama

Rádi si myslíme, že zrovna náš vztah je unikátní. Výjimečný. Pravda je ale taková, že každý pár odpovídá některému ze vztahových typů, kterých není mnoho. A podle toho vypadá jejich soužití, včetně toho sexuálního. Kam patříte vy?

Článek

Britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox tvrdí, že existuje několik vztahových stylů a každý pár do nějakého spadá. Podle toho to pak mezi vámi vypadá emočně i sexuálně. Proč byste měli zjistit, kam patříte vy? Můžete se vyhnout zbytečným chybám, ale i zlepšit váš sexuální život. Tak jakému typu odpovídáte?

1. Sebestředný pár

Každý z vás se víc zajímá o své vlastní potřeby než o potřeby toho druhého. Každý máte své kamarády, s nimiž se stýkáte, zájmy, kterým se věnujete. Jaká je pravda o vás? I když se milujete, není to zrovna romantický styl lásky.

A tomu odpovídá i váš sex. Dokud to mezi vámi nevypadá na moc velkou intimitu, je skvělý, později ale spíš neosobní.

Rada: Pamatujte, že ne vždy musí intimita a blízkost dusit. V posteli se zkuste méně soustředit na sebe, ale nalaďte se na druhého. Mluvte na sebe, volte polohy, při nichž si můžete hledět do očí, snažte se být spolu i emočně, ne jen fyzicky.

2. Propojený pár

Vy jste opak předešlého typu. Žijete jeden pro druhého, vaším smyslem života je dělat tomu druhému radost. Vztahově nemáte žádné pnutí, což ale může komplikovat váš sexuální život. Bývá extrémně něžný, romantický, zasněný, protože mu chybí napětí a vášeň, která pramení z občasných konfliktů.

Rada: Jste ohrožení nudou a stereotypem. Musíte sexu dodat důležitost, která mu náleží. Dělejte vše, co ho může ozvláštnit. Erotické prádlo, filmy, nejrůznější pomůcky, to vše vám pomůže.

Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Na mentální, psychické a duchovní úrovni si skvěle rozumíte. Sex u vás není na prvním místěFoto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

3. Praktický pár

Jste spolu z ryze praktických důvodů, a je jedno, zda to jsou peníze, děti nebo sociální postavení. Nezní to moc romanticky, ale podle Tracey Cox je pravda taková, že tyhle vztahy často vydrží déle než ty romantické.

Do vztahu jste totiž nevstoupili s růžovými brýlemi, od začátku jste měli jasno a máte silnou motivaci vztah udržet.

V ložnici vám sice chybí vášeň a nezkrotná touha, ale máte snahu toho druhého uspokojit, protože chcete vztah udržet.

Rada: Oba jste hodně realističtí a neradi se vzdáváte kontroly nad sebou samotnými. Uvolnit se a popustit uzdu vášni je pro vás těžké, ale zkuste to! Povídejte si o sexu, o tom, co se komu z vás líbí a nelíbí, to vám totiž dodá sebevědomí a pocit, že víte, co děláte, a že to děláte dobře.

4. Spřízněné duše

Existují lidé, kteří říkají, že jakmile se poprvé spatřili, věděli, že patří k sobě. Jsou to dva dokonale kompatibilní jedinci , víc partneři a přátelé než milenci.

Sex pro ně není tím nejdůležitějším. Mají spolu tolik společného, že se dokáží uspokojit i jinak než milostnými hrátkami. Kvůli tomu se ale může snadno stát, že spolu po čase budou opravdu žít čistě jako kamarádi.

Rada: Zařaďte do svých hrátek něco, díky čemu uvidíte svůj protějšek čistě jako objekt sexuální touhy. Skvěle fungují nejrůznější kostýmy a lechtivé hry typu zlobivá školačka a přísný pan učitel.

Foto: tsyhun, Shutterstock.com

Jste dva dokonale kompatibilní jedinci? Hrajte sexuální hryFoto: tsyhun, Shutterstock.com

5. Vášnivý pár

Většinou potvrzují pořekadlo, že protiklady se přitahují. Jejich rozdílnost je netrápí, naopak si užívají tu intenzitu, kterou to mezi nimi vytváří.

Pravda je, že na začátku vztahu všechny tyhle rozdílnosti obrousí a uhladí vášeň. Po nějaké době už ale ani ta nestačí a řada těchto párů shoří stejně rychle jako vzplála.

Rada: Pokud jste stále spolu, je váš sex nejspíš pořád hodně dobrý. Zatím se zdá, že veškeré případné nedostatky v technice a praktikách obrušuje chtíč, ale nenechte se napálit. To nevydrží navždy. Takže se pořád zdokonalujte a zjišťujte, co se komu z vás líbí.

6. Ideální pár

Jste v dokonalé harmonii, zvládáte si mezi sebou budovat intimitu, ale zároveň si umíte uchovat každý svou individualitu. Jste k sobě upřímní, umíte spolu o všem otevřeně mluvit, hádáte se, ale ne pravidelně a jen velmi výjimečně se jedná o opravdu ošklivý spor. A když přijde velké trápení či problém? Vždy se k němu postavíte oba čelem, ruku v ruce.

Vzhledem k tomu, že se oba staráte o své vlastní potěšení stejně tak jako o potěšení toho druhého, je váš sexuální život vysoce uspokojivý.

Rada: I tak ale pozor na nudu a stereotyp. Čím víc si rozumíte, čím méně tenze mezi sebou máte, tím snáz se usadíte v rutinním sexu. Zkoušejte nové věci, udržujte v aktivitě svou fantazii. Nemusíte se ani stydět či cítit provinile, když budete při sexu s partnerem fantazírovat o někom jiném. Dělá to drtivá většina lidí a je to skvělý způsob, jak sex oživit a přitom zůstat věrný!

Reklama

Související témata:

Načítám