Hlavní obsah

Jak si užít sex i bez milencovy erekce?

Foto: Nattakorn_Maneerat, Shutterstock.com

Foto: Nattakorn_Maneerat, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Oba se těšíte na bouřlivý večer plný divokého milování. Jenže člověk míní a život mění. Zvadl mu. Co teď a co potom? Pokrčte rameny a pokračujte. I s padlým bojovníkem se dá čarovat!

Článek

Téměř všichni muži mají a budou mít v určité fázi života problémy s erekcí. Pro většinu nešťastníků, kteří se s něčím takovým setkají poprvé, představuje penis špičkou k ponožkám neuvěřitelnou katastrofu. Je to ale skutečně tak potupné?

Britská sexuální odbornice Tracey Cox radí, aby se v takové chvíli všichni především uklidnili: „Celý profesionální život opakuji, že muž nepotřebuje vztyčený penis, aby partnerku sexuálně uspokojil. Tuhle myšlenku je však potřeba podporovat – věřit tomu musí i on sám.“ Jakmile je totiž „hlavní hvězda“ mimo jeviště, vzniká prostor na jiné věci.

Co všechno ovlivňuje erekci

Miliarda věcí narušuje schopnost muže dosáhnout erekce. Ve hře je příliš mnoho alkoholu, stres, úzkost, ponocování, přehnaná touha zapůsobit, strach, léky, nevhodná strava a podle tureckých vědců dokonce i špatná ústní hygiena, kdy bakterie prosakují do krevního oběhu a poškozují krevní cévy a tok krve.

Co má dělat partnerka?

Vyčítavé pohledy nikomu nepomůžou. Nebo zrovna vás by snad nakoply, kdyby se role obrátily? Milenci dejte najevo, že se o sebe dokážete postarat. „Pokud ví, že vyvrcholíte s pomocí vibrátoru, jazyka nebo prstů, tlak na vztyčení penisu se snižuje, situace se pro něj stává snesitelnější,“ podotýká Tracey Cox. A vy máte šanci užít si jeden druhého a podpořit párovou sounáležitost.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Sex bez erekce? Žádná katastrofaFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

1. Žádný spěch

Přitulte se, polibte ho, a ať už používáte sexuální hračku, nebo ne, udržujte oční kontakt. Pamatujte, že sex není jen výstup na vrchol. Od „klasického“ pohlavního styku si zkrátka dejte pauzu. Neuškodí, když milenci složíte nějaký kompliment. Svěřte se mu, jakou část těla na něm milujete, ubezpečte ho, že je vám s ním dobře. Podle zmíněné expertky je totiž pocit milované a přijímané bytosti velkou součástí sexuálního sebevědomí mužů.

2. Lubrikujte

Jak si tak ležíte vedle sebe a povídáte si, dotýkejte se, ideálně vlhkým způsobem, tedy s pomocí lubrikantu. S ním je každé pohlazení příjemnější. Přejíždějte konečky prstů po jeho těle, pošimrejte ho na stehnech a dovolte mu sledovat, co dokážete, když si jdete za svým. Stimulujte svoje vztyčené bradavky i klín. Tohle muži zbožňují!

Po přidání velkého množství lubrikantu vložte ochablý penis mezi prsa a laškovně ho nechte mezi ně vklouznout. Ujistěte se, že se milenec cítí pohodlně. Může se uvolnit a jednoduše si užívat vaší pozornosti! (I malá masáž se počítá.) V každém případě vaše nadšení je pro něj největším afrodiziakem a stimulantem. Jste oba v pohodě?

3. Vstupte do zahrady sólových rozkoší

Přestaňte se zajímat o erekci, bavte se a hledejte další erotogenní zóny. Už jste přiložily prst na perineum? Prostor mezi genitáliemi a konečníkem je plný nervových zakončení. K dalším možnostem, jak se báječně zabavit, patří i škola masturbace. Požádejte, aby vám partner ukázal, jakou techniku používá, když si to dělá sám, a vy to po něm opakujte. Prolomíte ledy, jeho stres ze selhání opadne. Po pár polibcích uchopte penis a stáhněte předkožku, zvýšíte citlivost pyje. Nezáleží na tom, jestli je tvrdý, nebo měkký. Pokud se milenec nakonec zmátoří, na sex dojít může, ale s jistotou to nikdo říct nemůže.

4. Odpalte to!

Počítejte s tím, že se za předchozí hýčkání necháte odměnit orgasmem vyvolaným milencovými prsty, jazykem nebo vibrátorem. Nejedná se však o pravidlo. Zázraky se dějí, a to hlavně v poloze na koníčka (vy nahoře). Partner má zrakovou stimulaci, přenechává vám odpovědnost a snáze se uvolní. Pokud vám tato pozice nesedí, pro udržení erekce zvolte pozici psí, tedy na všech čtyřech. „Muž může držet prst na spodní straně penisu a přidržovat ho u kořene, aby nad ním získal maximální kontrolu,“ uzavírá Tracey Cox.

Reklama

Načítám