Hlavní obsah

Jak sami sebe vidíte v sexuálních fantaziích?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Vidět sebe sama jako hlavní hrdinku erotického příběhu je běžnou fantazií. Už se vám to také stalo? Pečovali o vás dva, tři muži nebo žena, a vy jste si jejich pozornost užívala. No a jak jste při tom vypadala? Bylo vaše tělo štíhlejší, opálenější, pevnější, či vám stačil reálný obraz?

Článek

Fantazírování o sexu bývá normální praxí. Stáváte se hlavní aktérkou vašich smyšlených erotických fantazií? Pokud ano, vzpomeňte si, zda jste kopií své reality, nebo se nějakým způsobem měníte, například si ubíráte na objemu bříška.

To zajímalo amerického sociálního psychologa Justina Lehmillera, který v rámci své knihy Tell Me What You Want (v originále vydáno v roce 2018) vyzpovídal 4175 Američanů ze všech 50 tamějších států. Upřímně? Nebojte se, všichni jsme na stejné lodi!

Když už mám sex, tak stylově!

Justin Lehmiller se lidí nejprve zeptal, zda se ve svých fantaziích sami objevují, nebo ne. A téměř všichni (97,1 %) řekli ano! Většina mužů a žen přitom vidí jinou verzi sebe sama.

Většina oslovených uvedla, že změnila typ nebo tvar svého těla i vzhled genitálií. Zejména muži snili o větším penisu, ženy zase fantazírovaly o pevnějších a objemnějších ňadrech. Muži i ženy neváhali změnit také svoji sexuální osobnost a roli, takže ti běžně dominantnější touží ve svých představách po submisivitě a naopak.

A hrátky s věkem? Tak ty jsou také na denním pořádku. Dotazovaní jsou ve svých snových příbězích buď mladší, nebo naopak starší verzí svého reálného těla. Není tak výjimkou, že čtyřicátníkovi se zdá, že je mu 60 let, přičemž i v této životní fázi dokáže uspokojit tři mladší ženy najednou. (Ostatně, kdy jindy se mu něco takového povede, když ne ve vlastní hlavě, že?)

Foto: Forewer, Shutterstock.com

Ženy si ve svých fantaziích často upravují tělo a s větším poprsím a menším bříškem se vrhají do akceFoto: Forewer, Shutterstock.com

Kdo si víc potrpí na úpravy těla?

Pozoruhodné byly značné rozdíly mezi pohlavími a sexuální orientací. Například ženy (bez ohledu na sexuální orientaci) mění své tělo častěji než muži. Homosexuálové a bisexuálové k tomu samému mají blíž než heterosexuální jedinci, i když přesně není jasné, proč tomu tak je. A teď ruku na srdce. Také už se vám do mysli vkradl váš mladší, dravější a atraktivnější obraz? Pak čtěte mezi řádky.

Odhalení osobnosti

Tyhle fantazie mohou být prostředkem k prozkoumání vlastního já. Prožíváte-li například, že aktivně svádíte svého nadřízeného, přitom v běžném životě by vás nic takového ani nenapadlo (neboť mu pouze profesionálně a oddaně sloužíte), vnitřně toužíte trochu se spustit, být volnější, svobodnější a aktivnější. To samé platí, pokud máte potíže s intimitou. Tomu odpovídá například představa, že jste zhýralou koketou volnějších mravů.

Justin Lehmiller však podotýká, že změny sebe sama ve vlastních erotických fantaziích nemívají hlubší význam a nepoukazují na nějaký druh nejistot či tajná přání. Podle něj například lidé s velmi aktivními lascivními představami takto fantazírují jednoduše proto, že obecně sní více a o všem.

Jak sám zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud (†83), který se narodil v moravském Příboře, jednou řekl: „Někdy je doutník jen doutník.“ Takže klid.

Jste pro něj sexuální bohyně?  Poznejte to z jeho chování!

Reklama

Načítám