Hlavní obsah
3,1
(331)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Znáte nakládané vejce? Že ne? Je nejvyšší čas je vyzkoušet. Chutnají dost podobně jako naši utopenci a příjemně pálí po papričkách. Zlákali jsme vás?

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici
Základ
  • 10 ks vejce
  • 3 ks jalapeños
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
Nálev
  • 250 ml octa 8%
  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 listy bobkového listu
  • 2 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Vejce vložte do vroucí vody a 10 minut povařte. Poté ihned propláchněte studenou vodou, nechte asi 10 minut vychladnout a oloupejte.

02.

Mezitím si pokrájejte cibuli na kolečka a papričky s česnekem na plátky. Pokud neseženete jalapeños, nic se neděje, dejte jiné chilli.

03.

Ocet nechte spolu s vodou, solí, cukrem a kořením projít varem a také počkejte, až trochu zchladne.

04.

Teď už jen do sklenice střídavě vyskládejte vajíčka s cibulí, česnekem a papričkami, zalijte horkým lákem a nechte v chladnější místnosti minimálně 5 dnů odležet. Poté je přesuňte do lednice a do 2 až 3 týdnů spotřebujte.

Foto: Jakub Jurdič

S našimi dobrotami budete vždy dobře naloženi!Foto: Jakub Jurdič

Tip

Vyzkoušejte i další hospodské klasiky trochu jinak!

Jestli máte rádi kopr, přidejte ho do nálevu. Nebo  vejce naložte do žlutého láku z kurkumy či růžového z červené řepy!

Reklama

Načítám