Hlavní obsah

Hospodské klasiky trochu jinak: naložte tofu, sýry i vajíčka

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Domácí naložené dobroty jsou prima nejen na větší akce, kdy chcete pohoštění připravit předem, ale hodí se je mít v lednici i pro případ, že si chcete dát něco dobrého, ale na vaření už není nálada. O posezení u piva nebo vína ani nemluvě!

Článek

Začněte vždy tím, že pořádně vymyjte sklenice a případně je propláchněte i vroucí vodou. Pak už si jen vyberte, jestli chcete nakládat do octa (v něm jsou skvělá vajíčka a uzeniny), piva (to přichází na řadu hlavně sýry) nebo oleje (který se hodí na tofu, zeleninu i sýry). Já jsem dělala naložená vejce, zrající sýry v pivu i veganské nakládané tofu a těžko mezi nimi volit jen jednoho favorita!

V octě: nakládaná vejce à la utopenci

Nálev mají naložená vajíčka dost podobný jako utopenci, ale samozřejmě jsou mnohem zdravější. Zkuste tuto klasiku amerických hospod, v lednici vydrží až 3 týdny!

Foto: Jakub Jurdič

Naložená vejce jsou skvělá k pivu, ale otrlejší povahy si na nich pochutnají i k snídani (a to obzvláště po tom pivu)Foto: Jakub Jurdič

V pivu: naložené tvarůžky a romadur

Naložený hermelín je klasika, ale co trochu přitvrdit a v pivu či oleji nechat uzrát ještě aromatičtější sýry? Zrušte večerní rande a ochutnejte nakládané tvarůžky a romadur!

Foto: Jakub Jurdič

Konzumaci této delikatesy doporučujeme nejlépe venku nebo u otevřeného oknaFoto: Jakub Jurdič

V oleji: nakládané tofu

Nezapomínáme ani na vegany a alergiky, dobře naložené tofu si chutí nezadá s nakládaným sýrem, a když ho doplníte sušenými rajčaty a feferonkami, máte dobrotu, kterou ocení každý milovník pikantních chutí.

Foto: Jakub Jurdič

Když tofu necháte alespoň týden odležet, chutí bude připomínat klasické nakládané sýryFoto: Jakub Jurdič

V sezoně nezapomeňte naložit i cukety a kyselé houbičky nebo zavařit okurky!

Reklama

Načítám