Hlavní obsah

(Ne)pečený dezert ze smetany, rebarbory plný vlákniny

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Dejte šanci rebarboře. Máme pro vás zdravý dezert, který poslouží i jako lehká svačinka. Tak neváhejte a pusťte se do smetanového dezertu s rebarborou!

Ingredience pro:
2 porce
  • 3 lžíce mandlových lupínků
  • čerstvé ovoce
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 rebarbory
  • 300 ml zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Dezert je nepečený, ale prvním krokem je upéct rebarboru. Tu očistěte, nakrájejte na malé kousky, posypejte třtinovým cukrem (tady vážně nedávejte bílý cukr) a dejte asi na 15–20 minut péct doměkka do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Krok 2: Smetanu nebo bílý jogurt rozmíchejte dohladka.

Krok 3: Ovesné vločky nasekejte nahrubo a dejte je na suchou pánev. Přidejte v pěsti podrcené mandlové lupínky a vše nechte krátce opéct dozlatova, aby to křupalo.

Krok 4: Pak jednotlivé vrstvy (smetana, rebarbora, vločky s mandlemi) vrstvěte podle chuti do skleniček a na závěr je ozdobte čerstvým ovocem.

Hledáte další recepty z této rostliny? Zkuste sněhové košíčky s rebarborou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama