Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dejte šanci rebarboře. Máme pro vás zdravý dezert, který poslouží i jako lehká svačinka. Tak neváhejte a pusťte se do smetanového dezertu s rebarborou!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 3 lžíce mandlových lupínků
    8
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • 3 lžíce ovesných vloček
    1
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 řapíky rebarbory
  • 300 ml zakysané smetany
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dezert je nepečený, ale prvním krokem je upéct rebarboru. Tu očistěte, nakrájejte na malé kousky, posypejte třtinovým cukrem (tady vážně nedávejte bílý cukr) a dejte asi na 15–20 minut péct doměkka do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

02.

Smetanu nebo bílý jogurt rozmíchejte dohladka.

03.

Ovesné vločky nasekejte nahrubo a dejte je na suchou pánev. Přidejte v pěsti podrcené mandlové lupínky a vše nechte krátce opéct dozlatova, aby to křupalo.

04.

Pak jednotlivé vrstvy (smetana, rebarbora, vločky s mandlemi) vrstvěte podle chuti do skleniček a na závěr je ozdobte čerstvým ovocem.

Hledáte další recepty z této rostliny? Zkuste sněhové košíčky s rebarborou.

Načítám