Hlavní obsah

Nehubnete? Možná za to mohou vaši nejbližší! Těmito 4 věcmi vám to kazí

Foto: DSerov, Shutterstock.com

Foto: DSerov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby bylo hubnutí a formování postavy jednoduché, měli by krásná a štíhlá těla všichni. Jenže nemají. Důvodů, proč se lidem nedaří zhubnout, je hodně. Jedním z těch hlavních mohou být i vaši přátelé a nejbližší. Jak vám to kazí?

Článek

Možná máte ve svém nejbližším okolí samé nadšence do fitness a stoupence zdravé životosprávy, kteří vaši snahu se sebou něco udělat jenom podporují. Buďte rádi, během období redukce a formování postavy je taková opora vyloženě výhra.

Většina lidí však tohle o své rodině a přátelích říct nemůže. Vaši nejmilovanější to s vám pravděpodobně nemyslí špatně, rádi vám dělají radost a chtěli by vám dopřát jen to nejlepší. Málokdo se ale zamyslí nad tím, že tabulka čokolády a karafa vína je tím nejlepším jen nakrátko. Tahle přátelská gesta vám při hubnutí moc neprospívají...

1. Jeden větrníček se ztratí

Jdete s kamarádkou po práci posedět do kavárny a – jak už to tak na těchto místech bývá – v nabídce mají i lákavé dezerty. Honí vás mlsná jako blázen a vaše společnice tomu zrovna moc nepomůže: „Tak si jeden dej. To tě nezabije, těch pár soust. Dám si taky.“

Pravděpodobně podlehnete. Která kamarádka místo pobídky „dej si“ řekne „ten větrník má takových 350 kalorií, což je v době redukce přibližná hodnota celé večeře, já si radši taky nedám“? Skoro žádná, ale právě taková věta by vám hodně pomohla.

Foto: loreanto, Shutterstock.com

Často se s kamarádkami scházíte v kavárnách a restauracích? Zkuste to občas vyměnit za fitko nebo si běžte společně zabruslit do parku Foto: loreanto, Shutterstock.com

2. Sluší ti to tak, jak jsi

Ti, co vás milují nadevše, zejména rodiče, prarodiče nebo i partner, často mohou mít sklony vaše nedostatky přehlížet. To není špatně! Je to rozhodně lepší, než kdyby vás za všechno kritizovali.

Musíte se ale snažit být objektivní. Jestliže máte podle všech tabulek deset kilo nadváhu a každou sezonu si pořizujete o číslo větší oblečení, tak to není úplně ideální stav. A i když vás vaši blízcí občas uchlácholí, zamyslete se, co je pro vás samotné skutečně důležité. Nugátová kobliha, nebo štíhlé a zdravé tělo?

3. Musíme dát skleničku

Přátelé velmi rádi pobízejí k alkoholovým dýchánkům. Sem tam nějaké to popíjení vína nebo piva s kamarády neuškodí, v období hubnutí je to však trochu jinak.

Skleničku vína si dát můžete, to není problém. Jak ale všichni víte, málokdy takové posezení končí u jediného nápoje. Navíc často ještě přibudou nějaké ty slané arašídy, chipsy nebo sýry na zobání a vaše dietní snahy jsou pryč.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Jedna sklenička suššího bílého vína dietě určitě neuškodí. Větší množství už ale anoFoto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

4. Jedlé dárečky jsou nejlepší

Chcete zhubnout a moc dobře víte, že máte problém s vůlí. A pravděpodobně to vědí i vaši blízcí. Přesto většina dárečků a malých pozorností, které od nich dostáváte, jsou ve formě jídla. Ať se jedná o super bonboniéru, kterou zkrátka musíte ochutnat, doma s láskou upečené muffiny, nebo o nějakou výtečnou, ale nezdravou uzeninu dovezenou z cest.

Jsou jen dvě možnosti, jak z toho ven. Buď budete tyto dárky zcela ignorovat, pěkně za ně poděkujete a předáte je někam dál, nebo své blízké naučíte, že větší radost vám udělá kvalitní oříškové máslo, pár proteinových tyčinek (tu nej pro vás najdete v článku zde) či jakákoli jiná zdravá potravina.

Jak je to u vás? Podporují vás vaši blízcí v hubnutí a zdravém životním stylu, nebo vám to kazí?

Reklama

Načítám