Hlavní obsah

Nej aquaparky v ČR. Ideální cíl letního výletu s rodinou

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spřádáte plány na letní dovolenou a výlety po Česku s rodinou? Pak určitě vedle zámků, zábavních parků a cyklostezek hledáte i pěkné aquaparky. Víme, kde najdete bazény pro profíky i s výhledem na Pálavu, tobogány, na kterých se vám zvýší adrenalin, či pirátské lodě pro nejmenší.

Článek

Ve vodních parcích můžete strávit celý den, zaplavat si, využít venkovní i vnitřní atrakce nebo relaxační zóny. Nemusíte řešit ani svačiny, pochutnáte si na místním občerstvení. Je to ideální místo, kde se děti skvěle zabaví a příjemně unaví, a rodiče si dopřejí zasloužený odpočinek. A vezměte s sebou i prarodiče!

Které aquaparky stojí za návštěvu? Kde najdete fakt dlouhý tobogán nebo bazén na profesionální úrovni? Ač se provoz těchto zařízení vrací do normálu, kontrolujte vždy na webových stránkách, co je aktuálně v provozu. V okolí můžete podniknout i pěkný výlet.

Aquaforum Františkovy Lázně

Západní Čechy a místní lázně bývají v létě plné zahraničních turistů, ale letos to bude jiné. Co toho využít a poznat lépe třeba Karlovarský kraj a všechny jeho poklady? Projděte si místní parky a lesoparky, zajděte na vyhlídkovou věž Salingburg a do přírodní rezervace Soos. Vynechat byste neměli ani největší aquapark v českých lázních, Aquaforum, který vám zaručí opravdový zážitek svým antickým prostředím. Nechte se hýčkat v jednom z whirlpool, děti vypusťte na vodní atrakce a společně si můžete zahrát beach volejbal.

Foto: Profimedia.cz

Dopoledne procházka po kolonádě a odpoledne skotačení v bazénuFoto: Profimedia.cz

Aqualand Moravia

Na jižní Moravu se dá jet klidně na měsíc. Užijete si cyklovýlety mezi vinicemi, Lednicko-valtický areál nebo nejmodernější aquapark kousek od Brna. V něm najdete ten největší počet atrakcí pod střechou, termální bazény s výhledem na Pálavu a jedním z největších lákadel jsou gigantické tobogány Abbys a Boomerango (je libo jízdu propastí nebo strmý pád?).

Foto: Profimedia.cz

Vodní areál v Pasohlávkách se neustále rozšiřuje, máte se na co těšitFoto: Profimedia.cz

Aquapalace Praha

Ať už se do Prahy chystáte jako turista nebo jste místní, hlavní město má hodně co nabídnout. Projděte se po historických památkách, zajděte do zoo či Galerie ocelových figurín. Celý den ale můžete strávit v největším aquaparku ve střední Evropě, který najdete v Čestlicích. Adrenalin si dopřejte v Paláci dobrodružství, kde najdete i hodně strmé skluzavky. Palác pokladů s vrakem pirátské lodi a vlnobitím oceníte s menšími dětmi. A Palác relaxu je ideálním místem pro odpočinek ve vířivce.

Foto: Profimedia.cz

Nebudete vědět co dřív, snad vám den bude stačitFoto: Profimedia.cz

Aquacentrum Pardubice

Pardubický kraj? Udělejte si výlet na Kunětickou horu a navštivte tu Perníkovou chaloupku. Nebo zajeďte do unikátního pětipatrového pekla Čertovina u Hlinska, či se osvěžte v jednom z nejmodernějším bazénu v Česku: padesátimetrový vnitřní bazén splňuje podmínky profesionálních plavců. Zábavu zaručí tobogány, skluzavky a horolezecká stěna. Součástí venkovního bazénu je chrlič nebo síť na šplhání a v areálu je možné si zahrát plážový volejbal.

Foto: aquapce.cz

Největší aquacentrum ve východních Čechách najdete v samém centru PardubicFoto: aquapce.cz

Termály Losiny

Budete trávit více dní v Olomouckém kraji? Navštivte Pradědovo dětské muzeum, ve Velkých Losinách projděte naučnou stezku Petrovské studánky a odpočiňte si v termálech. Je to opravdový unikát se čtyřmi venkovními a pěti vnitřními bazény. Najdete tu vodní svět, kde si opravdu odpočinete, i bazény napuštěné přírodní termální vodou. Kdo chce, souzní s přírodou, jiní budou řádit na tobogánech, u deštníků nebo chrličů. (Termály najdete i na Slovensku)

Foto: lazne-losiny.cz

V podhůří Jeseníků se budete cítit naprosto kouzelněFoto: lazne-losiny.cz

Aquapark Děčín

Chystáte-li se na sever Čech, pak Děčínsko je ideálním cílem: zajímavé trasy na výlety, krásná zoo i moderní aquapark s termální vodou. Uvnitř se malí vyblbnou v dětském bazénu, v brouzdališti, říčce a na tobogánech, velcí dají pár bazénů a odpočinou si ve whirlpoolu. V létě rozložte deky venku na trávě, osvěžte se u vodotrysku a vyzkoušejte sílu divoké řeky. Kdo má rád při sportu klid, ocení večerní plavání. (Znáte příběh plavkyně v důchodu?)

Foto: idecin.cz

Ať chcete trénovat nebo se bavit, v Děčíně si to užijeteFoto: idecin.cz

Aquapark Uherské Hradiště

Co podniknout v okolí Uherského Hradiště? Vyrazte na hrad Buchlov, do oblíbeného Archeoskanzenu Modrá a osvěžení zaručí nově vybudovaný aquapark. Na své si přijdou kondiční plavci i milovníci vodních radovánek nebo saunování. V létě rozhodně oceníte moderní venkovní koupaliště. A velcí i malí si užijí zdejší tobogán, který měří 185,6 metrů!

Foto: aquapark-uh.cz

Před pár lety získal aquapark ocenění za nejlepší bazénFoto: aquapark-uh.cz

Vodní ráj Jihlava

Je-li vaší cílovou destinací Vysočina, tak v okolí Jihlavy nezapomeňte navštívit Panský dvůr Telč, Jihlavské podzemí či Vodní ráj. Areál má krytou a venkovní část, kde můžete relaxovat na perličkových lůžkách, řádit na dvojskluzavce a vyzkoušet Kneippův chodník, vodoléčebnou proceduru, při které chodíte střídavě bazénkem s teplou a studenou vodou.

Foto: Profimedia.cz

Ráj pro všechny vodomily najdete v JihlavěFoto: Profimedia.cz

Který aquapark byste doporučili vy? Nebo se vydáte raději za romantikou?

Reklama

Načítám