Hlavní obsah
3,5
(55)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dezert, na který vám stačí jen dvě suroviny a pět minut času? My hlasujeme pro mexické smažené banány! Díky opékání na másle krásně zezlátnou a zkaramelizují, a když je doladíte kapkou kondenzovaného mléka, na složité dortové kreace už si nikdo ani nevzpomene.

2 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Banány
  • 2 ks banánu
  • 3 lžíce másla
K podávání
  • 1 lžíce kondenzovaného mléka
  • 1 lžíce kokosu
  • 4 kostičky hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Banány berte co nejzralejší, protože jsou nejsladší. Na jednu porci počítejte jeden banán.

02.

Banány pokrájejte na šikmé plátky nebo je rozpulte a poté podélně rozřízněte.

03.

Na pánvi rozehřejte máslo a banánové plátky na něm pozvolna z obou stran opečte dozlatova. Banány hezky zezlátnou, zkaramelizují a budou ještě sladší.

04.

Podávejte jen tak nebo pokapané slazeným kondenzovaným mlékem, sypané kokosovými lupínky či nasekanou čokoládou. Jezte ještě horké.

Máte rádi mexickou kuchyni? Uvařte si celé menu! Jako předkrm mohou být sýrem plněné papriky (úplně jiné, než jaké znáte od nás!) a jako hlavní chod tacos se šťavnatým trhaným hovězím masem.

Reklama

Související témata:

Načítám