Hlavní obsah

Nejjednodušší dezert: smažené banány. Stačí jen 2 suroviny

Hodnocení:
(44)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
2 minuty
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Dezert, na který vám stačí jen dvě suroviny a pět minut času? My hlasujeme pro mexické smažené banány! Díky opékání na másle krásně zezlátnou a zkaramelizují, a když je doladíte kapkou kondenzovaného mléka, na složité dortové kreace už si nikdo ani nevzpomene.

Ingredience pro:
2 porce
Na banány
  • 2 banány
  • 3 lžíce másla
Dle chuti
  • slazené kondenzované mléko
  • kokos
  • hořká strouhaná čokoláda
Článek

Postup

Krok 1: Banány berte co nejzralejší, protože jsou nejsladší. Na jednu porci počítejte jeden banán.

Krok 2: Banány pokrájejte na šikmé plátky nebo je jako já rozpulte a poté podélně rozřízněte.

Krok 3: Na pánvi rozehřejte máslo a banánové plátky na něm pozvolna z obou stran opečte dozlatova. Banány hezky zezlátnou, zkaramelizují a budou ještě sladší. V Střední a Jižní Americe se častěji používá olej a ovoce se spíše frituje, než opéká, ale mně více chutná tato verze.

Krok 4: Podávejte jen tak nebo pokapané slazeným kondenzovaným mlékem, sypané kokosovými lupínky či nasekanou čokoládou. Jezte ještě horké.

Máte rádi mexickou kuchyni? Uvařte si celé menu! Jako předkrm mohou být sýrem plněné papriky (úplně jiné, než jaké znáte od nás!) a jako hlavní chod tacos se šťavnatým trhaným hovězím masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama