Hlavní obsah

Nejkrásnější sportovkyně Česka: Hlasujte pro vaši hvězdu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bodují na tenisovém kurtu, v plaveckém bazénu i běhu na lyžích. Umí střílet z malorážky a v posilovně jsou jako doma. České olympionistky by však kromě sportovních disciplín s přehledem prorazily i na přehlídkovém mole. Představujeme vám slavnou pětku, která může snadno konkurovat světovým modelkám.

Článek

Není žádným překvapením, že se vrcholové sportovkyně pyšní dokonalou postavou. Ale když přidáte nádhernou tvář, zářivý úsměv a dokonalý vkus, zjistíte, že by tyto ženy mohly kromě vítězných medailí získat rovnou i korunku krásy.

Karolína Plíšková (27) 

Ačkoliv se loni provdala za moderátora Michala Hrdličku (30), sportovní kariéru za rodinný život zatím nevyměnila. Občanský průkaz jí tedy zdobí nové příjmení, ale v branži zůstavá stále jako Karolína Plíšková. Rodačka z Loun patří mezi tenisovou špičku a ve světovém žebříčku obsadila senzační třetí místo. Na antukovém dvorci ji v make–upu nepotkáte, přesto by svou přirozenou krásou nejednu modelku strčila do kapsy. Stejně půvabné je její identické dvojče Kristýna, ta se rovněž věnuje tenisu na profesionální úrovni.

Foto: Profimedia.cz

V bílém dresu zná Karolínu Plíškovou každý fanoušek. Na snímku vlevo se tenistka těší z výhry nad soupeřkou z Německa, díky které se úspěšná Češka stala podruhé šampionkou na turnaji v Eastbourne. Na fotce vpravo můžete pak Karolínu vidět v plné kráseFoto: Profimedia.cz

Markéta Davidová (22) 

Úspěch ve sprintu Světového poháru ji vystřelil mezi nejlepší české sportovkyně, a tak si letos odnesla cenu Nejlepší biatlonista roku. Okouzlující blondýnka se už připravuje na zimní olympiádu, která proběhne v Pekingu v roce 2022. Poté má údajně v plánu se závoděním praštit. Mezi náročnými tréninky získala bakalářský titul z oboru Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty na České zemědělské univerzitě v Praze a podala přihlášku na veterinu. Zda bude v budoucnu Markéta Davidová stále uznávanou biatlonistkou, nebo praktikující zvěrolékařkou, ukáže čas. S přehledem by však mohla vyrazit i na přehlídková mola.

Foto: Profimedia.cz

Hned v lednu vybojovala Markéta Davidová v závodu na 12,5 km stříbro (fotka vlevo). Jak vypadá mladičká blondýnka bez sportovní výbavy můžete vidět na druhé fotce, pořízenou o loňských VánocíchFoto: Profimedia.cz

Petra Kvitová (29) 

Těsně za Karolínou Plíškovou se v tenisovém žebříčku vyjímá další české jméno. Petra Kvitová (víte, že je astmatička?) obsadila ve dvouhře šesté místo a i přes natržený sval v předloktí zahájila letošní Wimbledon výhrou nad Ons Jabeur (24) z Tuniska. S vážným zraněním ruky se Petra potýkala i v prosinci 2016, kdy ji útočník přeřezal šlachy v levačce, kterou hráčka drží tenisovou raketu. Díky výborné lékařské péči může královna bílého sportu pokračovat v kariéře. Se svou výškou 183 cm a citem pro módu oslňuje fanoušky nejen na kurtu.

Foto: Profimedia.cz

Petře Kvitové to na kurtu sluší i bez zkrášlovacích přípravků, ale jakmile si vysoká kráska obuje podpatky a elegantní sukni, je z ní hotová modelkaFoto: Profimedia.cz

Barbora Seemanová (19) 

V loňském roce vybojovala v Buenos Aires, kde se konaly olympijské hry mládeže, hned dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Nejúspěšnější členka české výpravy se už těší na letní olympiádu v Tokiu (2020). Mladičká plavkyně má díky neuvěřitelnému talentu i odhodlání před sebou zářnou budoucnost, ostatně svědčí o tom i její dosavadní úspěchy. Jak Barbora Seemanová trénuje, co má v plánu a proč se příliš nelíčí?

Foto: Profimedia.cz

Devatenáctiletá slečna je v bazénu jako ryba ve vodě a žádné líčení nepotřebuje. S make-upem vypadá ovšem jako opravdová hollywoodská hvězda Foto: Profimedia.cz

Gabriela Koukalová (29) 

Kvůli zdravotním potížím přerušila vítězka Světového poháru, olympijská medailistka a mistryně světa ve sprintu v loňském roce kariéru. O chvíli později vyšla její životopisná kniha, ve které kritizuje prostředí českého biatlonu a mluví o tom, jak bojovala s poruchou příjmu potravy. Přestože letos dala Gabriela Koukalová dráze profesionální biatlonistky definitivní sbohem, nesmí v našem výčtu krásných sportovkyň chybět. Českou republiku reprezentovala totiž na závodech vždy v perfektní formě a s dokonalým make–upem.

Foto: Profimedia.cz

Snímek vlevo je z roku 2017, kdy Gabriela Koukalová skončila druhá ve finále Světového poháru a do sbírky trofejí jí tedy přibyl další malý glóbus. V černých šatech na snímku vpravo je letos v květnu, a i když biatlonistka s kariérou skončila, vypadá šťastněFoto: Profimedia.cz

Anketa

Která sportovkyně je podle vás nejkrásnější?
Karolína Plíšková
2,6 %
Markéta Davidová
16,3 %
Petra Kvitová
14,3 %
Barbora Seemanová
47 %
Gabriela Koukalová
19,8 %
Celkem hlasovalo 27609 čtenářů.

Reklama

Načítám