Hlavní obsah

Nejnebezpečnější milostné polohy? Určitě je běžně provozujete

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Zezadu, misionář a na koníčka. Jsou to tři nejspíš nejoblíbenější, ale zároveň prý také nejnebezpečnější milostné polohy! Tedy alespoň pro pány. Právě u nich je totiž údajně riziko fraktury penisu největší. Tvrdí to nedávná studie.

Článek

Kdyby se vás někdo zeptal, jaká je podle vás nejnebezpečnější poloha při milování, asi byste v paměti pátrali po nějakých krkolomných výjevech z Kámasútry. Pravděpodobně by vás vůbec nenapadlo, že nejrizikovější jsou pozice, které nejspíš doma provozuje kdekdo.

Na tohle přišli vědci

Lékaři, kteří pracovali na studii zkoumající spojitost mezi typem milostné polohy a frakturou penisu, zjistili, že úplně nejrizikovější je pozice zezadu neboli na pejska. Ta má prý na svědomí 41 procent zlomenin. Hned za ní skončil tradiční misionář s mužem nahoře a třetí místo „obhájila“ poloha na koníčka, tedy žena nahoře.

Studii zveřejnil magazín International Journal of Impotence Research a tématem se zabýval i britský deník Daily Mail – ten zjišťoval, co většina lidí nedokázala pochopit: Proč jsou zrovna tyhle v podstatě klasické a nejrozšířenější polohy zároveň těmi nejnebezpečnějšími? A takhle to vysvětluje sexpertka Tracey Cox.

1. Poloha zezadu

Prvním rizikem je, že rozvášněný muž může v průběhu divočejšího milování omylem natrefit na ženinu pánevní kost, což způsobí minimálně nepříjemný, ale leckdy i nebezpečný náraz. Penis to nemusí vydržet a fraktura je na světě.

Riskantní je prý i provozování sexu zezadu na kraji postele či jiného vyvýšeného místa. „Muž může svými přírazy ženu nechtěně posunout, v podstatě z ní kvůli tomu nečekaně vyklouzne a ve snaze zachytit se může na kraj postele narazit,“ vysvětluje Tracey Cox s tím, že na zemi je tahle pozice o hodně bezpečnější.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Napadlo by vás, že může být milování takhle nebezpečné?Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

2. Misionář

V případě misionáře je naopak podlaha či jakýkoli jiný tvrdý povrch spíš na škodu. „Muž totiž může do podlahy omylem narazit, což může mít za následek právě frakturu penisu,“ varuje Tracey Cox. Jinak ale tahle pozice žádná další rizika pravděpodobně nepředstavuje.

3. Na koníčka

V tomto případě má Tracey Cox poměrně jasno: tady číhá na muže nebezpečí v podobě vášnivé ženy. „Když je žena hodně vzrušená, tak nad sebou trochu ztrácí kontrolu, muž je zároveň v plné erekci – a tehdy se může partnerka nahnout až moc dopředu, nebo naopak dozadu, čímž nakloní partnerův penis do úhlu, ve kterém by raději být neměl,“ popisuje Tracey Cox.

Věřili byste tomu?

Reklama

Související témata:

Načítám