Hlavní obsah

Nejnebezpečnější sexuální pozice

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Neskutečný rauš, hormonální bouře, uvolnění i chvilková změna vědomí. Při milování se toho dá tolik zažít! Jenže nejsou to jen příjemné zážitky. Stačí neopatrný pohyb a problém je na světě. Které pozice jsou živnou půdou pro maléry a co dělat, když milenci zmodrá pohlavní úd?

Článek

Sex je zdraví prospěšný. Posiluje imunitu, odplavuje stres či odbourává menstruační bolesti. Někdy se však stane, že při něm milenci přijdou k nějaké té bouli na hlavě nebo si spálí kolena o koberec. Mezi častá zranění patří i natažené svaly, zablokovaný krk a poraněná záda. Tohle všechno ale není nic proti tomu, když v klacíku náhle lupne, přičemž se muž zkroutí bolestí. Co se stalo? „Zlomil“ se mu penis!

Zlomený penis

Aspoň takhle se uvedený velmi bolestivý stav popisuje, i když se nejedná o zlomeninu jako takovou. Problém je způsoben zalomením a natržením topořivých tělísek, což sice zní o trošku lépe, ale pořád se jedná o situaci, do které se nechce dostat žádný majitel kolíku (7 typů pánského přirození). Když už se přece jen něco takového přihodí, je nutné okamžitě absolvovat cestu do nemocnice a tam s ruměncem ve tváři popsat, co se stalo. Že tamní lékaři vykulí oči a budou se nad oteklým a do válečných barev zbarveným pyjem nesmírně podivovat? Nedá se nic dělat.

Nebezpečná cowgirl

Nejen u nás, ale i ve třech brazilských nemocnicích jsou na podobné případy zvyklí. Vědci z vysoké školy v brazilském Campinasu vyzpovídali 56 pacientů se zlomeninou penisu, jež si vyžádala chirurgický zákrok. A zeptali se i dalších několika desítek mužů s drobnějšími zraněními, jako je kupříkladu poranění močové trubice. Tipnete si, na kterou milostnou pozici dotyční dojeli a proč vlastně tolik mužů končí v rukách chirurgů?

Za více než polovinu všech zlomenin penisu utrpěných během sexu je zodpovědná pozice „žena nahoře“, pro kterou má angličtina název „cowgirl“, brazilští výzkumníci to po provedené studii uveřejnili v odborném časopise Advances in Urology. Jen si to představte. Nasednete na vztyčený penis a doslova vás pohltí všechna svoboda a dominance, jež tato pozice nabízí. Rozvášníte se a řeknete si, že milenci „dáte co proto“. V tom uslyšíte prasknutí. Vazivové pouzdro penisu při prudkých pohybech povolilo. Ups. Odborníci tvrdí, že na vině je nejen neobratná manipulace s pohlavním údem, ale i fakt, že na něj žena dopadá celou svojí vahou (jak se mění tvar penisu s věkem). Ovšem „koníček“ v tom není sám.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Za více než polovinu všech „zlomených“ penisů může poloha na koníčkaFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Pozor na pejska

Jako druhou nejrizikovější pozici experti vyhodnotili „pejska“, tedy sex na všech čtyřech, kdy partner přiráží zezadu (nejlepší polohy pro orální sex). Tady je vina spíš na pánské straně. Mužům se nesmírně líbí, když z první řady vidí samotné pronikání – a navíc si podmaňují partnerku. Často se neudrží, dají průchod svým vášním a nechají se unést pudem. Penis smočí hlouběji či v jiném, méně obvyklém úhlu. Taky kdo by se při sexu ovládal.

Nejbezpečnější sexuální pozice

Všechna data, jež vědci od pacientů tří brazilských nemocnic získali, poukazovala i na druhou, bezpečnější stránku věci. K nejméně rizikovým pozicím patří misionářská poloha. Tak jasně, právě v ní se moc divočit nedá. Muž své pohyby ovládá, průnik penisu patří k těm mělčím. Mimochodem, proto je tato poloha velmi vhodná pro ženy vzrušivé na okraji pochvy.

Ale ať zvolíte jakoukoli pozici, při troše opatrnosti se nikomu nic nestane, tak směle do toho.

Reklama

Načítám