Hlavní obsah

5 sexuálních poloh, které vás zbaví stresu. Kterou si naordinujete dnes večer?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná máte pocit, že vaše dny připomínají jízdu na horské dráze, během níž radost střídají pocity úzkosti. Ať už je důvodem vašeho stresu cokoli, jednou z možností, jak si od něj ulevit, je milování. Dejte přednost sexuálním pozicím, které odplaví všechny negativní emoce!

Článek

Stres je zabijákem libida i vztahu. Snižuje sexuální touhu, negativně ovlivňuje erekci a zvlhčování dámského klína, v neposlední řadě přispívá k hádkám a nedorozumění. Pokud se ho chcete zbavit, existuje řada různých možností. Můžete chodit na procházky, cvičit jógu, tai-či nebo meditovat. Řešením je však i samotný sex. Nejenže posiluje imunitu, což v době řádění různých viróz oceníte, ale napomáhá i duševní pohodě. Je-li zakončený orgasmem, můžete i vy pocítit, že se vám lépe spí a jste uvolněnější. To má na svědomí produkce oxytocinu, hormonu lásky.

Jaký na to má názor psycholožka a psychoterapeutka Alexandra Hrouzková? „Od stresu mohou člověku pomoci různé aktivity a ta sexuální rozhodně může být formou odreagování. Nelze to ale tvrdit plošně a spoléhat na konkrétní sexuální polohy, že si jimi od stresu zaručeně ulevíte. Je to velmi individuální, u některých párů je naopak sex zdrojem stresu, protože jsou partneři dlouhodobě v nesouladu. Je potřeba dobrého sebepoznání, například v rámci psychoterapie, aby se sebou člověk uměl pracovat natolik, že ví přesně, co právě jemu v každé situaci nejlépe pomůže.“

Které sexuální pozice mohou pomoci v boji se stresem?

1. Důvěrné objetí

Každý ví, že upřímné objetí je příjemné a odbourává stres. Proto by si muž měl sednout na postel a dát nohy mírně od sebe. Žena na něj nasedne, obejme ho nohama v oblasti hýždí a ruce mu dá kolem ramen. V této poloze vzniká velmi těsný fyzický i emoční kontakt a zároveň se tře jak klitoris, tak penis. I když jsou veškeré pohyby na ženě, partner jí může v pohybech pomáhat tak, že dá ruce pod její zadeček. Objímejte se a líbejte, popřípadě přistupte i na stimulaci análního otvoru. Sbohem, napětí!

Alex Hrouzková potvrzuje, že láskyplné objetí milujících se partnerů uvolňuje oxytocin a bývá tak velmi příjemným zdrojem dobrých pocitů, a to i v rámci sexuální aktivity.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Partnerovi, který je nahoře může být ještě stimulován anální otvorFoto: nd3000, Shutterstock.com

2. Něžné šeptání

Při stresu toužíte slyšet chlácholivá slovíčka a cítit lidské teplo svého protějšku. To vše vám dopřeje pozice, při které je něžné šeptání víc než dovoleno. Žena se položí na záda, roztáhne nohy a jednu pokrčí. Počká, až do ní partner vstoupí a následně se oba mírně nakloní na stranu natažené nohy. Volné ruce slouží k objímání i pomoci v pohybech. Ačkoli tato poloha patří mezi ty méně náročné, hloubka průniku je větší.

3. Psí poloha

Psí pozice je živočišná, vášnivá a pro muže velmi smyslná, neboť si díky ní milenku doslova podmaňují. Často se při ní zapomínají, ovšem to je právě při stresu žádoucí. Koneckonců, těší i ženy. Hluboké proniknutí dává zapomenout na starosti a silný orgasmus vyplaví všechny starosti. Z tohoto důvodu jde žena na všechny čtyři. Muž si za ni klekne a chytí ji za pas. Psí poloha slibuje hýčkání přední strany pochvy, tedy bodu G, a má několik verzí. V jedné se žena břichem dotýká postele a vystrkuje zadeček nahoru, ta je obzvlášť chlípná! Berte ji jako přírodní medikament proti splínům.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Pozice zezadu je vzrušující kvůli hře na dominanci a podrobeníFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

4. Orální rozkoš

Přijímajícím by měl být ten, kdo je na tom psychicky hůř. Na pomoc si přizvěte židli. Dotyčný stresovaný si na ni sedne, dá nohy od sebe a vyčká, až partner přiklekne a dopřeje mu láskyplný orální sex. Využít se dá i síla erotických pomůcek. Jen vyberte ty certifikované a bezpečné. V klíně totiž může uvíznout cokoli!  

Ženám doporučujeme polykat. Nedávný výzkum, který byl uskutečněn na státní univerzitě v New Yorku a zveřejněn v magazínu Scientific American, odhalil, že sperma na ženy působí jako antidepresivum. V jedné průměrné dávce je totiž obsaženo hned několik typů hormonů, které zvedají náladu.

5. Boční spojení

Úzkost sníží i stimulace bradavek, neboť se díky ní taktéž zvyšují hladiny oxytocinu v těle. Je tedy vhodné, aby k nim partner měl co nejlepší přístup. Žena si lehne na bok, muž za ni. Ona pokrčí nohy, prohne se v zádech a vystrčí zadeček směrem k partnerovi. Ten jednu ruku prostrčí pod jejím podpažím, čímž se pohodlně dotkne dychtivých ňader. Pozice je velmi intimní a uvolňující, hloubka průniku střední, dopad na psychiku maximálně pozitivní! Už cítíte tu úlevu?

Načítám