Hlavní obsah

Nejoblíbenější plastiky: Kolik dáte za nová prsa?

Foto: Wallenrock, Shutterstock.com

Foto: Wallenrock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plastické operace se v současnosti těší velké oblibě, a to nejen u žen. Víme, co si lidé nechávají vylepšovat nejčastěji!

Článek

Pro svůj vzhled jsou ženy schopny udělat mnohé. Počínaje drastickými dietami a konče plastickými operacemi. A zdaleka nejde jen o modelky a rozmařilé ženy boháčů. Nejrůznější chirurgické zákroky podstupují lidé nejen kvůli svému vzhledu, ale často také ze zdravotních důvodů, po úrazech, porodu nebo po extrémním zhubnutí.

1. Krásná prsa

K nejvyhledávanějším zákrokům patří jednoznačně plastické operace prsou. Nejedná se ale vždy o zvětšení. Mnoho žen chce prsům pouze dodat pěkný tvar nebo je naopak zmenšit.

„Nejčastěji u mě ženy podstupují zvětšování pomocí implantátů. Cena u tohoto zákroku začíná na 65 000 korunách. Při povislém poprsí a ,prázdném' dekoltu je častá i kombinace implantátů a modelace. Dalším žádaným zákrokem je samostatná modelace povislého poprsí, kde nechybí objem, s cenou od 47 000 korun. Na druhém břehu stojí samozřejmě zmenšovací operace prsů,“ říká MUDr. Lucie Zárubová z kliniky Premier Clinic. Kvůli příliš velkým ňadrům jsou totiž časté potíže s páteří. Jestli je to i váš problém, máme pro vás dobrou zprávu! Pokud je operace nutná ze zdravotních důvodů, hradí ji pojišťovna.

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Jedním z nejčastějších zákroků je operace prsou. Ženy si přejí prsa nejen zvětšit, ale často také vymodelovat po kojeníFoto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

2. Oční víčka

Dalším častým zákrokem (týká se jak mužů, tak žen) je operace očních víček. Nadbytek povolené kůže může způsobovat nepříjemnosti nejen estetické. Převislá kůže na očích a „pytle“ pod nimi dost znepříjemňují život: lidé trpí únavou až bolestí očí. Právě takzvaná blefaroplastika má tento problém vyřešit. Cena této operace se pohybuje obvykle kolem 10 000 korun.

3. Pryč s tukem

Velmi rozšířené je i odsátí podkožního tuku neboli liposukce. Ta se nejčastěji provádí na podbřišku, bocích a stehnech. Existuje ale i liposukce podbradku, paží nebo hýždí. Tato operace je však doporučována spíše v mladším věku, kdy je kůže elastická a snadno se přizpůsobí provedeným změnám. Ideální je rozmezí mezi 18. a 35. rokem. Ceny se výrazně liší podle operované části těla i velikosti zákroku. Liposukce stehen se pohybuje od 20 000 do 35 000 korun, odsátí tuku z podbradku od 5000 do 10 000 korun.

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Liposukcí je celá řada. Odsát tuk si ženy nechávají z různých částí těla Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

4. Povislá kůže

Vedle liposukce je dalším oblíbeným zákrokem abdominoplastika, což je odstranění kožně tukového převisu, nejčastěji po těhotenství nebo po velkém úbytku váhy. „Zde se cena pohybuje dle rozsahu od 36 000 korun. Stále častěji provádím i kombinované operace – takzvané Mommy Makeover, kdy se spojuje operace prsou s operací převislé kůže na břiše, eventuálně včetně odsátí přebytečného tuku. Díky tomuto zákroku získá žena po porodu zpět ladné křivky i zdravé sebevědomí,“ uzavírá MUDr. Lucie Zárubová.

Podle plastického chirurga z Medicom Clinic MUDr. Petera Ondrejky je po zákroku důležitá také pooperační péče a ošetření. „Po každém chirurgickém výkonu zůstává na těle jizva. Pro rychlejší blednutí a zjemnění ji lze po zákroku došetřit laserem na korektivní dermatologii. Klientkám rovněž doporučujeme ošetření vrásek aplikací botulotoxinu nebo výplněmi s kyselinou hyaluronovou.”

Co si myslíte o plastických operacích? Šli byste do některé?

Reklama

Načítám