Hlavní obsah

Nejpohodlnější kalhoty na léto: Pořiďte si široké palazzo!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlné jako tepláky, ale nejsou to tepláky. Řeč je o volných širokých kalhotách, které můžete s klidem nosit do města, na večeři, na pláž, ale i do práce. Jaké si pořídit a s čím je chytře kombinovat?

Článek

Jestli v něčem chci chodit celé léto, jsou to vzdušné kalhoty s gumou v pase. Ty můžete najít pod názvem palazzo nebo wide leg a narazíte na ně nyní snad v každé letní kolekci. Spojuje je lehčí, splývavá látka a široký střih, délka je ke kotníkům, nad ně i pod ně. Můžou být z viskózy, bavlny, lnu nebo saténu. Jak je nosit tohle léto a nepřipadat si jako v teplákách? Vyzkoušela jsem si dvě varianty!

Modrá od hlavy k patě

V pyžamu do práce? Na první pohled se můžou zdát tyto modré kalhoty s bílými kvítky jako od pyžama, ale pokud k nim zvolíte správný top a náležité obutí, je z toho rázem outfit (nejen) do kanceláře. Řídila jsem se pravidlem: k lehkému a splývavému materiálu zvolit nějaký tvrdší. To splňoval úpletový top, který dodal celku eleganci. Stejně tak sandálky s podpatky ve stejné barvě.

A bonus nakonec: kombinace vysokého pasu, volných nohavic a podpatků skvěle protáhla nohy. Stejně dobře si kalhoty ale umím představit s pohodlnými pantoflemi a jednoduchým tričkem nebo košilí jako outfit do rozpálených letních dní nebo k moři. Chodila bych v nich jednoduše celé léto!

Foto: Eva Malúšová

Kalhoty Lidnex, 999 Kč; Svetr Lindex, 799 Kč; boty DeeZee, CCC (starší kolekce)Foto: Eva Malúšová

Letní diva

U béžových kalhot jsem se trochu zalekla oversize střihu a šířky, ale chtěla jsem je vyzkoušet! Materiál je z organické bavlny, lyocelu s podílem lnu a byly extrémně příjemné. Cítila jsem se opravdu skvostně, ale bylo to jen díky tomu, že jsem jejich šířku vyvážila crop halenkou a podpatky. Kalhoty vypadaly z určitého úhlu jako sukně. Také se musíte u tohoto kousku smířit s tím, že postavu trochu rozšíří, ale pokud necháte vyniknout pas, celek budete vypadat opravdu dobře a zajímavě.

Foto: Eva Malúšová

Kalhoty Americanos, 1139 Kč; Halenka Guess, 2526 Kč, obojí prodává Modivo; Boty F&F (starší kolekce); sluneční brýle Stardivarius (starší kolekce)Foto: Eva Malúšová

Závěr? U širokých kalhot se nenechte zklamat hned po prvním vyzkoušení. Každý kousek může jinak splývat na těle, každý má jinak vysoký pas. Neskončete u jednoho, ale vyzkoušejte jich víc. Čím lehčí a splývavější látka, tím na léto lepší. Vzor a barvu vybírejte podle toho, kam je chcete nosit. Ideální volbou je béžová, která je elegantní a také nadčasová, oproti tomu tropické vzory přenechte raději plážovým outfitům.

Široké kalhoty v konfekcích 

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 349 Kč; Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Guido Maria Kretschmer, 1249 Kč; Nümph, 1999 Kč, obojí prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 499 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Uluwatu, 2190 Kč, prodává Nila; Marks&Spencer, 1099 KčFoto: Archiv firem

Načítám