Hlavní obsah

Sexy jako Beckham, elegantně jako Cruz. Naučte se nosit zvonáče jako módní ikony

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býval to módní hit v šedesátých a hlavně sedmdesátých letech a od té doby se pravidelně vracejí na módní výsluní. Tu s botami na platformě, tu s teniskami, tu s elegantnímu lodičkami. Řeč je o zvonových kalhotách, které se o slovo hlásí i letos. Jak je nosí slavné dámy? S čím je zkombinovat a kde můžete sehnat podobné kousky, jako nosí ony?

Článek

První zmínky o kalhotách s nohavicemi do zvonu se dají dohledat už na počátku 19. století, tehdy to ale nebyla módní záležitost, nýbrž součást uniformy námořníků. Největší boom samozřejmě zažily od konce 60. let v éře hippies, pak se přesunuly i do mainstreamu, kdo tehdy neměl zvonáče, jako by nebyl. V určité obměně se staly součástí i disco scény, ale pak jejich sláva pomalu upadala.

Jenže návrháři sahají do minulosti moc rádi, a tak se zvonáče objevují tu v devadesátkách, tu na přelomu milénia jako džíny s extrémně nízkým pasem. A růžky začaly vystrkovat i před pár lety, kdy jsme je vídali spíš u influencerek v ulicích při týdnech módy. Letos už jsou jich plné regály obchodů s konfekcí. Dají se nosit na mnoho způsobů – jako ležérní volnočasový outfit, ale i jako součást elegantního modelu. Důkaz? Tyhle slavné dámy, od nichž se můžete s klidem inspirovat.

Olivia Culpo (30)

Americká herečka a módní influencerka rozhodně ví, co se nosí, a také co jí sluší. Kombinace tmavých džínových zvonáčů s vyšším pasem s bílou jednoduchou halenou je skvělá. Takhle můžete jít na nákup, pro děti do školy, do kina, na drink s kamarádkou.

A hnědé doplňky v podobě větší kabelky do ruky a subtilních lodiček ve stejné barvě k tomuhle modelu vyloženě sedí. Díky nim má outfit opravdu šmrnc a nápaditost, navíc působí tak akorát elegantně.

Foto: Profimedia.cz

Jednoduché, pohodlné, ale také zatraceně sexy. To jsou zvonáče v podání Olivie CulpoFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džíny Object Tall (prodává Zalando); halenka 1296 Kč, Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Liu Jo (prodává Eobuv), 4590 Kč; lodičky Lasocki (prodává CCC obuv), 1299 KčFoto: Archiv firem

Victoria Beckham (48)

Milovnice elegance, nápadité jednoduchosti, minimalismu s tou správnou dávkou originality, to je ve zkratce Victoria Beckham. Více než právem platí za módní ikonu, od níž se vyplatí alespoň pár triků okoukat.

Kalhoty do zvonu patří ke kouskům, které v různé podobě obléká poměrně často. A tady vidíte, že i zdánlivě divoké barvy se dají proměnit v příjemný model. Stačí jen dodržet základní pravidlo – když se odvážete v barevnosti, zapomeňte na divoké střihy, dekolty, zdobné doplňky. A pak i žlutá, červená a zelená mohou vytvořit příjemné trio.

Foto: Profimedia.cz

Zvonáče často nosí i Victoria Beckham a ta se v módě opravdu vyznáFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kalhoty London Club, 1179 Kč; triko Camaieu (prodává Zoot), 327 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Rage Age (prodává Eobuv), 3611 Kč; brýle Reserved, 359 KčFoto: Archiv firem

Nicole Scherzinger (43)

Na dovolené či výletech chcete mít pohodlí, ve vedru samozřejmě oceníte vzdušnost modelu, ale pořád chcete vypadat šik. V podobném modelu, jako vynesla Nicole Scherzinger z Pussycat Dolls, to jde velmi snadno.

Jednoduché kalhoty v přírodním odstínu s nohavicemi do zvonu zkombinovala s volným topem v boho stylu, vše doplnila sandály na slaměném klínu a proti slunci ji chrání slušivý klobouk. K moři, k rybníku, ale i na procházku po památkách je tohle model, který vám udělá velkou službu.

Foto: Profimedia.cz

Tahle americká zpěvačka udělala ze zvonáčů součást příjemného dovolenkového outfituFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kalhoty Gestuz (prodává Zalando), 3190 Kč; top Shein, 125 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sandálky Tommy Hilfiger (prodává Bibloo), 1874 Kč; klobouk Iconic by Tatiana Kuchařová (prodává About You), 649 KčFoto: Archiv firem

Penelope Cruz (48)

Zvonové džíny jako elegantní kalhoty? Co je to za nesmysl, říkáte si asi. Omyl, podívejte se na tuhle sexy španělskou herečku.

Světlejší zvonáče a výrazně červený kabátek spolu tvoří parádní dvojku, model, který je tak akorát elegantní, ale i trochu ležérní. A elegantní kabelka vše dokonale podtrhuje. Aby toho nebylo moc, obula ke kalhotám herečka jednoduché sandálky bez podpatku, ale kdybyste chtěly být opravdu šik, klidně vyneste i černé klasické lodičky na jehlovém podpatku.

Foto: Profimedia.cz

Herečka dokazuje, že zvonové kalhoty mohou být i součástí elegantního modeluFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džíny Answear Lab (prodává Answear), 899 Kč; sáčko Molly Bracken (prodává About You), 1029 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Guess (prodává Modivo), 3611 Kč; sandály s.Oliver (prodává Botovo), 1079 KčFoto: Archiv firem

A víte, co je ale opravdovým trendem letošního léta? Bílé kalhoty! Inspirujte se u Evy Herzigové, Katie Holmes nebo královny Letizie

Načítám