Hlavní obsah

Nejslavnější zrzky: Odhalte, která z hereček je přírodní rusovláska a komu musí pomáhat kadeřník

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Se svou ohnivou barvou vlasů v Hollywoodu vynikají. Ale zdaleka ne všechny slavné krásky se jako zrzky narodily. Víte, kdo se může pochlubit přírodním odstínem a kdo má jen po ruce šikovného kadeřníka?

Článek

Nebojte, na klišé o zrzkách nedojde. Místo toho začneme číselným údajem, který potvrzuje vzácnost ryšavé barvy vlasů: celosvětově se s ní narodí méně než 2 % populace. A i když si mnoho zrzek k tomuto odstínu pomáhá uměle, stále mezi blondýnkami a tmavovláskami vynikají.

A jinak tomu není ani v Hollywoodu. Které slavné herečky mají vzácnou barvu od narození a kdo musí kvůli údržbě odstínu pravidelně navštěvovat salon?

Nicole Kidman (54)

Přestože v poslední dekádě chodí od kadeřníka většinou s chladným blond odstínem, oscarovou hvězdu má většina veřejnosti zaškatulkovanou coby kudrnatou rusovlásku. A právě takovou barvu i texturu vlasů má stoprocentně přírodní, což demonstrují i fotografie a filmy z počátku její kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidman se ke své barvě nakrátko vrátila kvůli napínavé minisérii Mělas to vědět (2020), mimo to si ale v posledních letech vlasy zesvětluje na blond a nosívá hladké mikádo. Snímek vpravo je z thrilleru Úplné bezvětří (1989), který ji proslavil po celém světěFoto: Profimedia.cz

Christina Hendricks (46)

Vsadíme se, že dostala i vás. Charismatická herečka, která nedávno zářila v seriálu Hodný holky (2018–21), je po celou dobu kariéry za zrzku a tato barva jí tak sedí, že za ní málokdo vidí hodiny strávené v kadeřnickém křesle. Původně je blond, ale u svého odstínu dlouho nezůstala. S maminčiným svolením se prý obarvila už v deseti letech a vyzkoušela všelijaké odstíny včetně fialové. V dospělosti nicméně rychle pochopila, co jí sluší, a zakotvila u zrzavé, která ji prý nejlépe vystihuje.

Foto: Profimedia.cz

Christina Hendricks je blondýnka, která se téměř celý život barví na zrzavo. Světlé vlasy, podobné původnímu přirozenému odstínu, měla jen v dramatu Temné kouty (2015) a je v nich skoro k nepoznáníFoto: Profimedia.cz

Julianne Moore (61)

Barva oscarové herečky a sexy šedesátnice je stoprocentně pravá. Se svým přírodním odstínem přitom nikdy ani experimentovala a také patří mezi slavné ženy, které se celá léta drží stejného střihu vlasů. Nutno ale podotknout, že dělá dobře: jako zrzka vypadá fantasticky a byla by věčná škoda to jakkoli měnit.

Foto: Profimedia.cz

Julianne Moore patří k nejznámějším hollywoodským rusovláskám a s touto barvou se opravdu narodila. Vpravo je snímek z psychologického dramatu Safe (1995)Foto: Profimedia.cz

Emma Stone (33)

Nechali jste se nachytat? Hvězdu romantického muzikálu La La Land (2016) má většina diváků zafixovanou jako zrzku, ale ona je ve skutečnosti blondýnka. Nejčastěji nosí teplý ohnivý odstín, ale nádherná je i ve světlých vlasech. Co myslíte, která barva sluší usměvavé herečce víc?

Foto: Profimedia.cz

Emma Stone hrát umí – v roce 2017 získala Oscara za hlavní roli v muzikálu La La Land a dlouhá léta vystupuje jako zrzka. Původně je však blondFoto: Profimedia.cz

Marcia Cross (59)

Tuto slavnou seriálovou herečku charakterizuje po celou dobu kariéry ohnivá barva vlasů. O tu ale nijak usilovat nemusela – je to čistokrevná zrzka. A proslavila se tak jak v kultovním (a skoro nekonečném) seriálu Melrose Place (1992–99), tak také jako jedna ze zábavných Zoufalých manželek (2004–12) – za ztvárnění „dokonalé vdovy“ byla několikrát nominována na Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Marcia Cross v devadesátých letech (vpravo) a dnes. Své přírodní barvy se stále drží a vypadá výtečněFoto: Profimedia.cz

Amy Adams (47)

Do klubu umělých zrzek patří i tahle dvouoscarová herečka, která ale členství získala až o něco později. S ryšavými odstíny si pohrává dlouhá léta a vychází přitom ze své přírodní blonďaté barvy. Zrzavé vlasy jí přitom není těžké uvěřit – k její světlé pleti i očím se bez debat hodí.

Foto: Profimedia.cz

Kdepak zrzka! Amy Adams je bez zásahu kadeřníků opravdová blondýnka. Fotka vpravo je z roku 1999Foto: Profimedia.cz

Chcete vidět hvězdy v parádní akci? Podívejte se na slavné drama Mistr (2012), kde je úžasná nejen Amy Adams (tentokrát jako tmavá plavovláska), ale i Joaquin Phoenix (47) a Philip Seymour Hoffman (†46) – všichni tři získali za své výkony oscarové nominace.

Reklama

Načítám