Hlavní obsah

Top seriály na podzim: Módní reality show a princezna Diana

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriáloví nadšenci, vítejte! Podzimní večery lákají uvelebit se na sedačce a nechat se unášet nějakým dobrým příběhem. Móda, napětí nebo drama královské rodiny? Připravit popcorn a jde se na to!

Článek

Sice nás potěšilo krásné babí léto, ale podzim je nevyhnutelně tady. O nudu či horší náladu nezavadíte, když se zakoukáte do některého z následujících seriálů. Během srpna nadělil Netflix fanouškům předčasný vánoční dárek v podobě páté řady Lucifera nebo třetí, závěrečné série tajuplného Darku. A co se chystá dál?

V českých vodách se můžete těšit spíš na nové díly zaběhnutých seriálů, žádná větší novinka vás nečeká. Pokud si potrpíte na lékařské prostředí, zkuste primácké Sestřičky Modrý kód. Zaměřují se na osudy čtyř zdravotních sester známých ze seriálu Modrý kód. Nové díly spin-offu se vysílají od konce srpna.

Příští módní trend

Reality show pro módní nadšence? To je Příští módní trend (Next in Fashion). Sice nepatří mezi horké seriálové novinky, ale pokud vám unikl, za zhlédnutí určitě stojí. Osmnáct návrhářů z celého světa soutěží o 250 tisíc dolarů a možnost vytvořit vlastní kolekci pro renomovaného prodejce Net-a-Porter. Pořadem vás provedou Alexa Chung (36) a Tan France (37), show najdete na Netflixu a na druhou řadu se (zatím) netěšte. Do budoucna však úplně vyloučena není.

Foto: Profimedia.cz

Soutěží diváky provedli britská moderátorka, modelka a návrhářka Alexa Chung a módní návrhář Tan FranceFoto: Profimedia.cz

Emily in Paris

Nový seriál od tvůrců legendárního Sexu ve městě (1998–2004) musí být minimálně stejně dobrý jako příběhy spojené s Carrií Bradshaw. Dlouho tu chyběl příběh, u kterého by si člověk odpočinul, vžil se do životů jiných lidí a kochal se krásnými outfity. Hlavní hrdinkou je Emily (Lily Collins, 31), která se přestěhuje do Paříže za pracovní nabídkou: do francouzské marketingové firmy má za úkol vnést americký pohled na věc. Deset dílů vás čeká od 2. října na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní hrdinku si zahrála Lily Collins, dcera zpěváka Phila Collinse (69)Foto: Profimedia.cz

Třetí den

Přívlastek mysteriózní a Jude Law (47) jsou příslibem skvělé podívané. Tu si na letošní podzim nachystala stanice HBO v podobě minisérie Třetí den (The Third Day). Ve videotéce najdete už dva díly, na další čtyři si ještě musíte počkat. Děj se točí okolo zvláštního ostrova, místních obyvatel a jejich neobvyklých rituálů. Druhou hlavní postavu ztvárnila Naomie Harris (44).

Foto: Profimedia.cz

Dohromady se můžete těšit na šest dílů. Seriál je rozdělen na dvě kapitoly, v první části je hlavním protagonistou Jude Law, v druhé Naomie HarrisFoto: Profimedia.cz

Koruna

Už brzy se budete moct přenést do doby, kdy se Diana Spencer (✝36) stala členkou královské rodiny. Zahraje si ji Emma Corrin (24) a uvidíte začátek jejího vztahu s princem Charlesem (71). Předposlední, čtvrtá série historického seriálu Koruna (The Crown) startuje 15. listopadu a můžete se těšit na Gillian Anderson (52), která si zahraje železnou lady Margaret Thatcher (†87). I tuto podívanou najdete na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Princeznu Dianu si ve čtvrté sérii Koruny zahrála Emma Corrin. V železnou lady se proměnila Gillian AndersonFoto: Profimedia.cz

Záhadné sídlo Bly

Je libo trochu hororovější atmosféry? Druhá série Domu na kopci (Haunting of Hill House, 2018) na první nenavazuje. Děj se bude točit okolo jiného domu, ve kterém straší, konkrétně jde o sídlo Bly (Haunting of Bly Manor), a volně vychází ze slavného románu Henryho Jamese (1843–1916) Utažení šroubu. Můžete se těšit na nové postavy, ale v povědomém podání: v seriálu si totiž zahrají stejní herci jako v první sérii a přibudou i noví. Do osmdesátých let se přeneste 9. října opět na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Stejní herci, ale v jiných rolích: z první série si můžete pamatovat Kate Siegel (38) nebo Victorii Pedretti (25)Foto: Profimedia.cz

Mělas to vědět

Obsadit Nicole Kidman (53) a Hugha Granta (60) do hlavních rolí je sázka na jistotu. Šestidílná minisérie natočená podle známé knižní předlohy Jean Hanff Korelitz (59) bude vysílat HBO od 25. října. O čem psychologický thriller bude? Grace Fraser žije spokojeně jako úspěšná a zámožná Newyorčanka, ale všechno převrátí naruby zmizení jejího manžela Mikea a vražda. Co všechno nevěděla o lidech ve svém okolí?

Foto: Profimedia.cz

Foto z loňského natáčení. Kvůli koronaviru byla plánovaná jarní premiéra odsunuta na podzimFoto: Profimedia.cz

Po sezení před obrazovkou se nezapomeňte protáhnout. Jaké nové trendy najdete ve cvičení?

Reklama

Načítám