Hlavní obsah

Nejžádanější krásky: Čí dcera válcuje svět modelingu a kdo prorazil až po 30?

Foto: Profimedia.cz

Kaia GerberFoto: Profimedia.cz

Reklama

Jsou mladé, talentované a krásné a jejich tváře i těla letos ozdobí přední reklamní kampaně, přehlídky i obálky prestižních magazínů. Představujeme vám osm nejžádanějších modelek, které budou v módním i kosmetickém průmyslu v roce 2018 k nepřehlédnutí.

Článek

Ačkoliv je to občas k neuvěření, éra supermodelek je neodvratně za námi. Už dávno neplatí, na co jsme byli před lety zvyklí – že z pomyslného trůnu Naomi, Christy nebo Claudia nesesedly po dobu několika let (a byly za to královsky placené). Dnes se nejžádanější tváře módního a kosmetického průmyslu mění mnohem častěji. A ženy, které zdobí přehlídky, billboardy i titulky lesklých časopisů, jsou nahrazovány svěžejšími, mladšími a úplně jinými obličeji mnohem rychleji než dřív.

Nespravedlivé? Takový už showbyznys bývá. Které krásky tedy právě okouzlily módní influencery, reklamní režiséry i návrháře? Pojďte s námi poznat osm nejžhavějších jmen v modelingu roku 2018.

Kaia Gerber (16)

Jak se dalo očekávat, krása i vytrvalost byly této dívce dány do vínku – její matka totiž patří mezi nejlepší z nejlepších. Poznali jste v Kaině tváři rysy Cindy Crawford (52)? Už v 16 letech se Kaia Gerber řadí mezi nejvytíženější modelky – letos například patřila mezi největší hvězdy přehlídky Chanel a objevila se na obálkách prestižních magazínů včetně Vogue. Její maminka o ní prohlašuje, že je větší profesionálka, než kdy bývala ona sama.

Foto: Profimedia.cz

Kaia Gerber svoji podobu s legendární matkou nezapřeFoto: Profimedia.cz

Hannah Motler (17)

Tato „anglická růže“ (jak se jí přezdívá) sice na sedmnáct nevypadá, ovšem už má za sebou obrovské úspěchy. Kromě účasti na týdnech módy v Londýně, Paříži i New Yorku, které letos i loni chodila snad pro všechny, kdo v oděvním průmyslu něco znamenají, si na konto může připsat i kampaň světově uznávané značky Coach. Možná se ptáte, kdo by měl o takovou bledulku zájem? Budete se asi divit, tuto dívku na přehlídkové molo poslal třeba Marc Jacobs, Calvin Klein nebo Michael Kors.

Foto: Profimedia.cz

Hannah Motler na přehlídce pro Michaela Korse zaujala nejen laickou veřejnost, ale i spoustu novinářůFoto: Profimedia.cz

Nina Marker (19)

Nejenže chodí nejvýznamnější přehlídky (Fendi, Lagerfeld či Versace), ale hlavně se nestydí za své postoje a názory. Tato devatenáctiletá modelka z Dánska vyvolala ohromný zájem, když si na svůj instagramový profil vyvěsila fotku, kde má na tričku vedle obrázku s včelkou nápis „Bee kind, I have autism“ (Buďte ohleduplní, mám autismus). Veřejně podporuje lidi trpící touto poruchou. „Že mám autismus, jsem se dozvěděla až v patnácti letech, a nyní se snažím, aby lidé věděli, o co se jedná,“ doplňuje modelka, o kterou se nyní pere několik módních značek najednou.

Foto: Profimedia.cz

Dívka, která se nestydí mluvit o svém autismu, válcuje fashion weeky napříč světemFoto: Profimedia.cz

Bianca Balti (33)

Možná si říkáte, co dělá mezi novými tvářemi už třiatřicetiletá modelka, maminka dvou dcer? Letošek bude pro tuto rodačku z Itálie zlomový – původně ji totiž odmítala jedna modelingová agentura za druhou. Nakonec loni, po letech dřiny, stanula na titulní straně ikonického magazínu Sports Illustrated. Poté se o modelku strhnul obrovský zájem: nafotila kampaň pro značku Dolce & Gabbana a módní experti předpovídají, že tento rok bude jeden z nejlepších, který ji může čekat. Ostatně, tuto star už sleduje téměř milion uživatelů Instagramu. A to za pozornost stojí.

Foto: Profimedia.cz

Poznali byste v půvabné krásce sexsymbol v plavkách?Foto: Profimedia.cz

Kiko Arai (27)

Hádali byste této mladé ženě už dvacet sedm let? Kiko Arai v roce 2012 získala titul Miss Japonska a vypadalo to, že její sláva v rodné zemi zůstane a nepřekročí hranice. Ovšem Kiko odhodila pomyslnou korunku typické Miss, postupně se vypracovala mezi nejobsazovanější modelky na módních týdnech a nyní ji do svých kampaní zařadily domy Balmain a Prada. „Mezi moje sny patří rozhodně přehlídky a kampaně pro Victoria’s Secret,“ prozrazuje neskromné přání bývalá závodní tenisová hráčka.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá Miss Japonska se touží připojit k andílkům Victoria’s Secret. Podaří se jí to?Foto: Profimedia.cz

Aleyna FitzGerald (18)

Věřili byste, že tato vítězka reality show Australia's Next Top Model se ještě rok před startem své modelingové kariéry živila jako recepční, protože nedokončila školu? Nyní teprve osmnáctiletá modelka odchodila módní přehlídky pro Ralpha Laurena, Estebana Cortázara nebo značku Moncler a stala se tváří letních kampaní módního domu Balmain a značky Anteprima. Zkrátka hvězda, která stoupá vzhůru!

Foto: Profimedia.cz

Před několika lety to vypadalo, že tato dívka skončí jako recepční. Občas se účast v televizní show zkrátka vyplatíFoto: Profimedia.cz

Theresa Hayes (23)

Dokáže elegantně a ladně předvést modely nejnovější kolekce Bottega Veneta a zároveň řádit na molu se samotnou Rihannou (30). Tento módní chameleon jménem Theresa Hayes zkrátka svoji práci zvládá na jedničku a rozhodně ji nelze nazvat jen obyčejným ramínkem na šaty. Je to dívka s názorem. Prosazuje rovnost žen a mužů a říká veřejně, co si myslí o rasové nesnášenlivosti či odsuzování lidí s nadváhou. A být nesmlouvavá se jí vyplácí. Modelku zbožňují ty nejlepší značky – Louisem Vuittonem počínaje a Christianem Diorem konče.

Foto: Profimedia.cz

Theresa Hayes je skutečnou rebelkou a za své názory se nestydí. Návrhář Giambattista Valli ji dokonce pro její originalitu považuje za jednu ze svých múzFoto: Profimedia.cz

Alyssa Traoré (17)

Vycházející hvězda modelingu Alyssa Traoré je pragmatická dívka. I když se jí pracovní nabídky jen hrnou, ona si vybírá. Tato sedmnáctiletá modelka, která předváděla nejnovější trendy pro značky Alexander McQueen, Calvin Klein nebo Christian Dior, totiž modeling za vrchol svého života nepovažuje. V budoucnu se chce orientovat spíše na studium a potom pracovat v diplomatických službách.

Foto: Profimedia.cz

Modeling až na druhém místě. Alyssa Traoré plánuje studovat a poté pracovat v diplomaciiFoto: Profimedia.cz

Jak se vám nové tváře líbí? Zaujmou kromě módních domů i veřejnost?

Reklama

Načítám