Hlavní obsah
3,3
(130)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Na tyhle hříšně dobré nepečené řezy potřebujete jen pět ingrediencí, pár minut času a hodně silnou vůli, abyste jim pak odolali. Rozkrájet je můžete na libovolně malé či velké kousky a část klidně zamrazit. Kousky potom stačí nechat přes noc povolit v lednici!

10 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
Na první vrstvu (místo sušenek můžete dát vločky)
  • 200 g ovesných sušenek
  • 130 g arašídového másla
  • 50 g másla
  • 1 špetka soli
Na polevu
  • 200 g mléčné čokolády
  • 30 g arašídového másla
Článek

Postup

01.

Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným klasickým i arašídovým máslem a solí. Kolik tuku je potřeba, záleží na typu sušenek, takže raději začněte s menším množstvím. Přitom počítejte s tím, že v lednici směs zpevní. Chcete-li dezert sladší, přidejte moučkový cukr podle chuti.

02.

Směs rozetřete do pekáčku vyloženého fólií nebo pečicím papírem a nechte v chladu trochu zatuhnout, než si připravíte čokoládu.

03.

Čokoládu (dala jsem hořkou na vaření, ale hodí se i mléčná) a arašídové máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nalijte na sušenkovou vrstvu. Nechte v chladu alespoň 1,5 hodiny zatuhnout a poté ostrým nožem zahřátým horkou vodou krájejte na kostičky.

04.

Uchovávejte v lednici a spotřebujte do pěti dnů. V mrazáku vydrží řezy až tři měsíce: proložte je pečicím papírem a dejte do vzduchotěsné nádoby.

Foto: Autorka

Řezy vydrží v mrazáku i několik měsíců, ale většinou takovou šanci nedostanouFoto: Autorka

Tip: Místo sušenek můžete použít jemné ovesné vločky s trochou vanilky a moučkového cukru.

Kombinace čokolády a arašídů je prostě božská! Zkuste proto i extra vláčný banánový chlebíček nebo plněné čokoládové kuličky.

Reklama

Načítám