Hlavní obsah
3,3
(129)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jedině poctivě nasbírané (no dobře, případně taky u silnice zakoupené) lesní borůvky dodají vašim dezertům barvu takovou, že by se za ni nemusela stydět ani kráva Milka! A na dnešní borůvkový cheesecake s bílou čokoládou navíc ani nemusíte zapínat troubu!

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Na korpus (pro klasickou formu zdvojnásobte množství)
  • 125 g karamelových sušenek
  • 50 g másla
Na náplň
  • 200 g bílé čokolády
  • 300 g čerstvého krémového sýru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g borůvek
  • 20 g cukru krupice
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Klíčem k úspěchu (rozumějte zatuhnutí náplně) je připravit koláč den předem. Dno formy s odnímatelnými okraji vyložte pečicím papírem. Já použila malou, 20 cm, pro klasickou formu kolem 26 cm množství surovin rovnou zdvojnásobte. 

02.

Čerstvé nebo mrazené borůvky smíchejte s cukrem a škrobem a 5 až 10 minut za stálého míchání zprudka povařte. Vmíchejte citronovou šťávu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

03.

Sušenky rozmixujte, zalijte rozpuštěným máslem, lžící nebo rukou upěchujte na dně formy a dejte do lednice, než si připravíte zbytek.

04.

Bílou čokoládu nalámejte na dílky a na plotně nebo v mikrovlnné troubě ji rozpusťte. Nechte trochu vychladnout. Žervé prošlehejte s vanilkou (ručně nebo v mixéru) a za stálého míchání přidejte čokoládu. Zapracujte i borůvky, nalijte na sušenkový základ a nechte do druhého dne v lednici zatuhnout.

05.

Nožem ohřátým horkou vodou obtáhněte okraje a koláč uvolněte z formy. Nejlépe se krájí také trochu nahřátým nožem.

Nepečený cheesecake může mít různé podoby, nás baví i malinové minicheesecaky jako muffiny.

Reklama

Načítám