Hlavní obsah

Nudlový kugl s jablky a tvarohem

Hodnocení:
(53)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Recept na nudlový nákyp pochází z židovské kuchyně. A i když se při jeho přípravě ozývaly posměšné poznámky na téma sladké šunkofleky, po upečení jsem ho málem nestihla vyfotit. Tak akorát sladký a šťavnatý kugl si určitě získá i vás.

Ingredience pro:
1 zapékací mísu
Budete potřebovat
  • 400 g širokých nudlí
  • 4 vejce
  • 3 lžičky cukru
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 2 jablka
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nudle uvařte v dostatečném množství mírně slané vody, sceďte, promíchejte s kouskem másla a nechte zchladnout. (Můžete vyrobit i domácí nudle, třeba podle receptu na fleky.)

Krok 2: Troubu předehřejte na 180 stupňů, zapékací mísu vymažte máslem. Oloupejte jablka, nastrouhejte je na hrubším struhadle a zakápněte citronovou šťávou.

Krok 3: Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte malou špetkou soli, ušlehejte pevný sníh a nechte chvíli stranou.

Krok 4: K žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Po lžících vmíchejte tvaroh a poté přidejte strouhaná jablka a uvařené těstoviny. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

Krok 5: Směs přeneste do zapékací nádoby a v předehřáté troubě pečte asi 50 minut. Podávejte vlažné, jemně posypané moučkovým cukrem nebo pokapané medem a s miskou kompotu.

Můj tip: Do jídla můžete přidat sušené rozinky či brusinky a nasekané vlašské ořechy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama