Obložené, chcete-li ruské, vejce... Tato dobrota je vlastně chlebíček bez pečiva. Kdo si na této hvězdě studené kuchyně alespoň jednou nepochutnal? Základem je dobře ochucený vlašský salát, na něm půlka vajíčka přelitá speciální majonézou, kousek okurky, hrášek. Pojďme se podívat, jak na to!
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter.
Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete.
Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech.
Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek
Postup
01.
Dejte vejce do vody a vařte od bodu varu asi 10 minut. Nechte ho vychladnout, nebo zchlaďte studenou vodou. Vajíčko oloupejte a podélně rozpulte.
02.
Připravte si misky. Do každé odvažte 60 g vlašského salátu. Na něj položte polovinu uvařeného vajíčka řezem dolů.
Nyní je čas ne přeliv. Smíchejte majonézu s troškou nálevu z okurek. Nálev přidávejte postupně, dokud směs nebude mít ideální konzistenci (ani moc hutná, ani moc řídká). Vajíčko položené na vlašském salátu přelijte.
04.
Dozdobte plátkem kvalitní vepřové šunky, hráškem, malou kyselou okurkou, proužkem sterilované kapie a zelenou petrželkou.
Foto: Svatava Vašková
K vejci přidejte okurku, tu nařízněte, šunku naaranžujte do ruličky a podávejteFoto: Svatava Vašková