Hlavní obsah

Obočí? Čím výraznější, tím lepší!

Foto: mischobeauty.com

Letos je v módě silné obočíFoto: mischobeauty.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy Adina Mandlová oslňovala svými přísně vytvarovanými obloučky nad očima, jsou dávno pryč. Tak proč je kolem nás pořád vidět tolik slaboučkých čárek, které mají suplovat obočí? Naučte se svou pinzetu šetřit a vytrhávejte jen přebytečné chloupky. Naučíme vás to. Že už žádné obočí nemáte? I s tím vám poradíme!

Článek

Právě silné tmavší obočí hraje často hlavní roli na přehlídkách známých značek. Jestliže se rozhodnete upoutat pozornost jím, se zbytkem líčení se držte zpátky. Výrazné oblouky skvěle doplníte nahým líčením, kdy se klade důraz na perfektní make-up. Pak už stačí jen lehoučká tvářenka, řasenka a světlá rtěnka nebo lesk.

Objevte perfektní tvar

Myslíte, že je vytvarování obočí těžké? Ale kdepak! Jak poznáte, odkud kam má vaše obočí sahat? Je to jednoduché.

  • Stačí, když přiložíte tužku kolmo k hraně vašeho nosu. V místech, kde protne vaše obočí, by mělo to vaše dokonalé začínat (A).
  • Druhý bod, konec obočí, zjistíte tak, že tužku stále opřenou o nos povedete ke koutku vašeho oka. Tam, kde vám zasáhne obočí, by měl být jeho konec (B).

Kde by měl být nejvyšší bod, tedy vrchol obloučku?

  • Tužku opět opřete o stranu nosu a směrujte ji tak, aby protnula vaši duhovku (C).
Foto: 4.bp.blogspot.com

Ideální tvar obočí můžete odměřitFoto: 4.bp.blogspot.com

Nebojte se vzít na pomoc světlou tužku a záchytné body si zabarvit. Obočí si můžete vytvarovat i nanečisto – právě bílou tužkou. Obkreslete tvar, kterého byste chtěla dosáhnout. Vše, co přebývá, potom nemilosrdně vytrhejte.

Pořiďte si pořádné náčiní

Nejlépe se vám bude pracovat s pinzetou se zkosenou špičkou. Vyberte si super barevné pinzety Tweezerman nebo tu od značky Sephora.

Foto: googleVytrhané obloučky, jaké měla třeba Adina Mandlová, už se dávno nenosíSvěřte se odborníkům

Pokud se přece jen bojíte, že byste obočí zkazila, nechte si ho upravit při návštěvě kosmetičky. Vyjde vás to na pár korun. Specializované salony na obočí u nás zatím nejsou, ale pokud jste z Prahy, můžete zajít do Brow Baru Benefit, kde vám obočí upraví na počkání. Používají vosk, díky kterému je celá procedura rychlá a zbavíte se i těch nejjemnějších chloupků. Potom stačí jen tvar obočí udržovat.

Dobarvujte

Obočí již nemusí mít přesný odstín jako vaše vlasy, i když je dobré se mu přibližovat. Toto pravidlo mohou porušit hlavně blondýnky, které mívají hodně světlé obočí. Pokud je to váš případ, nechte si obočí obarvit u kosmetičky (ale můžete to zkusit i sama hennou) ale bezpečnější bude, když ho zvýrazníte tužkou nebo stínem. Ten aplikujte nejlépe zkoseným štětečkem, který vašemu obočí sedne lépe než ten plochý. Tužkou v žádném případě nekreslete silou, držte ji kolmo a jen s ní po obočí lehce přejíždějte. V současnosti se také prodávají krásné „brow kity“, tedy balení, kde máte stíny, štěteček, zrcátko a pinzetku.

TIP: Po nabarvení můžete obočí „učísnout“ průhlednou řasenkou. Dobře vám poslouží i kartáček od staré řasenky. Vyčištěný ho přelakujte lakem na vlasy nebo namočte v trošce gelu na vlasy. Obočí tak bude držet tvar.

Transplantace obočí

Kdysi jste to přehnala s trháním a nad očima nemáte skoro žádné chloupky? Pokud vůbec nic nefunguje, můžete přikročit k radikálnějšímu řešení a tím je transplantace obočí. Jedná se o dost nákladnou, ale účinnou záležitost. Chcete-li mít zpátky své husté obočí, budete si muset připravit až 30 000 Kč. A jak procedura probíhá? Jednotlivé folikuly se přenášejí z oblasti týlu. Zákrok se provádí při lokálním znecitlivění, je bezbolestný a nezanechává jizvy. „Tento zákrok ale rozhodně není vhodný pro každého," říká MUDr. Pavel Svoboda z Kliniky GHC, který se na transplantaci vlasů a obočí specializuje. „Základním předpokladem je kvalita vlasů, klientka musí mít vzadu v týlu jemné vlásky, které se pro transplantaci obočí používají,“ dodává MUDr. Svoboda.

Obočí začne růst po 6 až 12 týdnech, ale protože jde o přesazené vlasové folikuly, chová se nové obočí podobně jako vlasy. „Klientka proto musí počítat s tím, že dorůstající obočí je třeba pravidelně zastřihávat a upravovat. A to nemusí každému vyhovovat,“ upozorňuje MUDr. Svoboda. Všechny zájemkyně by proto měly před zákrokem absolvovat malý test – nechat si „přesadit" jen několik chloupků a na tomto malém vzorku si to ozkoušet.

A jak se věnujete vašemu obočí vy?

Reklama

Související témata:

Načítám