Hlavní obsah

Od téhle milenky muži neodcházejí! Staňte se jí také!

Foto: Daniel_Dash, Shutterstock.com

Foto: Daniel_Dash, Shutterstock.com

Reklama

O sexu mluví skoro každý. Přijdete si v tomhle směru jako páté kolo u vozu? Myslíte, že zase tak skvělé to s vámi pod peřinou být nemůže? Zapište se do školy milostných čar a kouzel a projděte v roce 2019 nevídanou proměnou. Takhle se „rodí“ ti nejlepší milenci a milenky!

Článek

Žádný učený z nebe nespadl. Nikdy a v ničem, tedy ani v rámci milování. I britská sexuoložka Tracey Cox tvrdí, že umění sexu se dá naučit a zlepšit se v něm může každý. Tak mu věnujte větší pozornost, zdokonalte se v milostném reji a zažijte, jaké to je, mít horký dech v polštářích.

Pozorujte

„Sex je jako psaní na stroji. Sice si vystačíte se dvěma prsty, ale nikdy nebudete tak dobří jako absolventi kurzu psaní na stroji, kteří každý den pilně trénovali,“ říká sexuální guru Tracey Cox. Učte se proto od těch, které milujete. Jelikož si však milenci nedokážou číst myšlenky, zapomeňte na otřepané pořekadlo „jestli mě má rád, pozná, co potřebuju“.

Řeč těla sice dokáže říct hodně, ale čin vydá za tisíc slov. Když se budete pozorovat při masturbaci, hned uvidíte, co na druhého platí. Tlak, rychlost, zpomalení, zrychlení tempa, to vše je možné vysledovat. Proto spolu hned od ledna masturbujte a dívejte se jeden na druhého. Takhle si mezi sebou předáte velké množství informací, z nichž můžete čerpat nejen po zbytek roku.

Praktikujte zážitky přímo na míru

„Štěstí není cíl, ale způsob cestování.“ Tento bonmot je pro sex jako ušitý. Jakmile si cestování neužijete, cíl cesty se vám nakonec nemusí zase až tak líbit. A když se zaměříte na celé tělo, pak ani pospíchat nemusíte. Při mazlení se soustřeďte na erotogenní zóny, tedy velmi citlivé body nebo oblasti, které při stimulování navozují silné sexuální vzrušení.

„Kromě zcela přirozených míst, k nimž patří penis nebo poštěváček, má každý z nás i své soukromé zóny. A ty jsou vlastně nejdůležitější,“ říká Tracey Cox. Někoho vzrušuje kousnutí do krku, jiný se rozplývá při kontaktu jazyka s ušními boltci. Pátrejte, co zabírá na vašeho milence, a všemožným pokusům otevřete i svoje tělo. Poznávejte pomocí prstů, vlasů, bradavek nebo třeba pštrosích per. Vždy k tomu využijte jeden den v týdnu a věnujte se hlazení aspoň 20 minut. Již v únoru postoupíte ve škole milostných čar a kouzel o třídu výš!

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

V posteli se učte od těch, které milujeteFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Nezavírejte si vrátka k inspiraci

I když podle sexuologů mají páry navyklé dva tři způsoby milování, které jim vyhovují, není na škodu se inspirovat v duchu „jak to chodí jinde“. Zkušenosti se totiž hodí vždycky. Proto si pusťte erotický film nebo kupte nějakou erotickou pomůcku. Obojí ve vašem milostném životě sehraje významnou roli, takže maximálně v létě roku 2019 se začnete pyšnit titulem „vysokoškolák sexuálních umění“.

„U některých párů může například společné sledování pornografických snímků napomoci k obnovení nebo zvýšení sexuální potřeby či sexuálního vzrušení, což v optimálním případě vyústí v oboustranně chtěný párový sex,“ objasňuje sexuolog Petr Weiss. Pokud jste single, i tak se z porna dá poučit. Uvidíte, co všechno je možné, nebo na čem byste mohli zapracovat. Stůjte však nohama na zemi, film není realita, berte ho jako inspiraci, ne dogma! A rozhodně nežárlete, když se partner občas podívá sám.

Australský biolog Leigh Simmons tvrdí, že samci podvědomě ovlivňují kvalitu svého spermatu. Když vidí, a to hlavně v pornu, jiného samce, s nímž by potenciálně mohla kopulovat i jejich partnerka, vyprodukují větší množství kvalitnějších „ocásků“. Tento odborník tak filmy považuje za báječný stimul.

Nenechte se rozptylovat

Australská expertka na sex a tantru Elise Carr zastává názor, že k žádnému zlepšení milostného života nedojde, když sexu nevěnujete trpělivost a maximální pozornost. Proto razte heslo, že v momentě, kdy si svlékáte spodní prádlo, by vás nic nemělo rušit. Pokud se necháte rozptylovat, plýtváte časem svým i milencovým. Jak chcete být mistry sexu, když nenasloucháte? Pilujte tuto báječnou schopnost nejen během podzimu.

Hrajte si

Výkonnější, lepší, smyslnější. Takový váš sex může být, pokud si v každém měsíci roku 2019 dáte malý závazek: v daném období vždy zařaďte nějakou obměnu. (Měsíců v roce je dvanáct, takže přesně tolikrát zkusíte novinku.) Sexuální terapeut Ian Kerner z New Yorku hlásá, že díky změně způsobu, jakým obvykle máte sex, si uvědomíte další smysly – zrak, zvuk, hmat či chuť. I intenzivním pocitům vzrušení tak může dojít třeba jen tehdy, když zhasnete, nebo naopak rozsvítíte světlo. Nebo při milování dáte nohu doprava místo doleva. Nemusí se jednat o velké změny, vždyť i ty malé mohou vést ke zdokonalení, vášni i udělení titulu „magistr postelových hrátek“! Ostatně, pro zimu můžete zvolit třeba sex ve vaně plné horké vody. Každá malá odbočka se počítá…

A jaké (sexuální) plány na tento rok máte vy?

Reklama

Načítám