Hlavní obsah

Omlazení pro vaši pleť? Vyrobte si růžový olej!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete vůni růží a rádi hýčkáte svoji pleť? Pak se vám může hodit návod, jak si doma vyrobit růžový olej. Nebojte, zvládne to každý.

Článek

Růže rozhodně nepatří jen do vázy nebo na zahradu, ale je velmi oblíbená i jako součást luxusních kosmetických výrobků. Umí totiž s pletí zázraky. I proto stojí za to, připravit si svůj domácí růžový olej.

Suroviny vybírejte pečlivě

Růžový olej můžete vyrobit z jakékoli odrůdy růže, ovšem vždy musí být pěstována bez chemie, bez postřiků – takže je lepší použít ty, které rostou na zahradě, anebo vyhledat speciální rostliny pro kosmetické zpracování. V žádném případě nepoužívejte růže, které koupíte v supermarketu ve svazku za pár korun!

Harmonické spojení růže a mandlí

Druhou nezbytnou součástí je blahodárný olej – vybrali jsme mandlový, protože násobí to, co nabízí pleti růže. Růžová kosmetika se totiž hodí na každý typ pokožky: je velmi šetrná, uklidňuje, hydratuje a zvláčňuje, pomůže navrátit elasticitu a vyhladí. Sáhnout po ní mohou i ti, kteří potřebují odstranit zarudlá a popraskaná místa, následky příliš intenzivního opalování anebo popraskané či rozšířené žilky. Jen pro doplnění – i pouhá vůně růží má blahodárný vliv na psychiku, uvolnění a relaxaci a prý má i afrodiziakální účinky.

Jak jsme řekli, mandlový olej účinky růže násobí – platí to především v oblasti hydratace. Pleť také vyživí a zklidní a je tak šetrný, že ho lze použít i na ošetření pokožky malých dětí.

Výroba růžového oleje

Pro domácí růžový olej potřebujete jen dvě výše zmíněné suroviny a trochu času. Louhování růží by mělo probíhat alespoň 14 dní. Jestliže chcete proces urychlit, můžete olej zahřát, ale lepší je dát tomu čas. Jak správně postupovat, vám napoví video.

Lepší je vyrábět olej po menších dávkách, v ledničce vám pak vydrží bez problémů měsíc.

Reklama

Související témata:

Načítám