Hlavní obsah

Opečené bramborové noky s houbami

Hodnocení:
(185)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Ať už houby rostou nebo nerostou, tahle rychlovka v podobě opečených noků s houbami vás zasytí během chvilky – zejména pokud noky koupíte už hotové nebo vyndáte připravené z mrazáku.

Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g gnocchi
  • olivový olej
  • 100 g čerstvých žampionů
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/2 červené cibule
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Noky můžete buď koupit, nebo si je udělat domácí a klidně si je zamrazit. Třeba podle tohoto skvělého videoreceptu. Připravené noky opečte v pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dohněda, záleží, jak moc křupavé je chcete. Trvá to asi 6–8 minut.

Krok 2: Mezitím menší žampiony nakrájejte na plátky, větší na kousky. Přidejte k nokům a dál společně opékejte. Podle potřeby přidejte ještě trochu olivového oleje.

Krok 3: Přidejte utřený česnek, na čtvrtkolečka nakrájenou červenou cibuli a rukolu nebo špenát. Zlehka osolte a opepřete. Ještě asi 2 minuty opékejte, až cibule lehounce zesklovatí (ale zůstane křupavá a neztratí barvu) a rukola se spaří.

Krok 4: Můžete ihned podávat, ideálně se zeleninovým salátem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.