Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už houby rostou nebo nerostou, tahle rychlovka v podobě opečených noků s houbami vás zasytí během chvilky – zejména pokud noky koupíte už hotové nebo vyndáte připravené z mrazáku.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g gnocchi
    1
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g žampionů
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 lžička soli a pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Noky můžete buď koupit, nebo si je udělat domácí a klidně si je zamrazit. Třeba podle tohoto skvělého videoreceptu. Připravené noky opečte v pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dohněda, záleží, jak moc křupavé je chcete. Trvá to asi 6–8 minut.

02.

Mezitím menší žampiony nakrájejte na plátky, větší na kousky. Přidejte k nokům a dál společně opékejte. Podle potřeby přidejte ještě trochu olivového oleje.

03.

Přidejte utřený česnek, na čtvrtkolečka nakrájenou červenou cibuli a rukolu nebo špenát. Zlehka osolte a opepřete. Ještě asi 2 minuty opékejte, až cibule lehounce zesklovatí (ale zůstane křupavá a neztratí barvu) a rukola se spaří.

04.

Můžete ihned podávat, ideálně se zeleninovým salátem.

Načítám