Hlavní obsah

Bábovky v sobě mají něco nostalgického. Snad je to proto, že nejčastěji jsme je jedli v dětství u babičky. Pokud si rádi tuto retro dobrotu čas od času vychutnáte, určitě vás zaujme tento recept.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 120 g másla
    7
  • 200 g cukru krupice
  • 3 ks žloutků
    3
  • 3 ks bílku
    3
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 200 g polohrubé mouky
    1
  • 150 g vlašských ořechů
    8
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 3 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si pečlivě vymažte formu máslem a pak vysypte moukou, aby se bábovka po upečení dobře vyklopila. Předehřejte troubu na 175 °C.

02.

V robotu utřete do nadýchané světlé pěny cukr, máslo a žloutky. Přidejte smetanu, ořechy a mouku, kterou jste si předem promíchali s práškem do pečiva (stačí použít polovinu sáčku). Vše pečlivě vyšlehejte. V další míse ušlehejte pevný sníh a opatrně ho přimíchejte do ořechové směsi.

03.

Nakonec směs nalijte do bábovkové formy a stěrkou uhlaďte. Bábovku pečte přibližně 45 minut. Po vychladnutí ji nezapomeňte posypat moučkovým cukrem.

Jaký je váš rodinný recept na bábovku? My známe hned 25 receptů na bábovku!

Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie19 823,2 kJ
Bílkoviny69,43 g
Tuky287,33 g
Sacharidy462,51 g
Sůl0,74 g
SAFA122,45 g
Vláknina15,3 g
Cukry304,06 g
Související témata:

Načítám