Hlavní obsah

Ořechová bábovka

Hodnocení:
(538)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Bábovky v sobě mají něco nostalgického. Snad je to proto, že nejčastěji jsme je jedli v dětství u babičky. Pokud si rádi tuto retro dobrotu čas od času vychutnáte, určitě vás zaujme jemná a lahodná bábovka, kterou pro vás připravila Daška Malá v pořadu Sladká tečka na Stream.cz.

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 120 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 3 žloutky
  • 3 bílky
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 3 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si pečlivě vymažte formu máslem a pak vysypte moukou, aby se bábovka po upečení dobře vyklopila. Předehřejte troubu na 175 °C.

Krok 2: V robotu utřete do nadýchané světlé pěny cukr, máslo a žloutky. Přidejte smetanu, ořechy a mouku, kterou jste si předem promíchali s práškem do pečiva (stačí použít polovinu sáčku). Vše pečlivě vyšlehejte. V další míse ušlehejte pevný sníh a opatrně ho přimíchejte do ořechové směsi.

Krok 3: Nakonec směs nalijte do bábovkové formy a stěrkou uhlaďte. Bábovku pečte přibližně 45 minut. Po vychladnutí ji nezapomeňte posypat moučkovým cukrem.

Jaký je váš rodinný recept na bábovku? My známe hned 25 receptů na bábovku!

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 4. 2018

Reklama

Sdílejte článek