Hlavní obsah
3,0
(602)
 

Bábovky v sobě mají něco nostalgického. Snad je to proto, že nejčastěji jsme je jedli v dětství u babičky. Pokud si rádi tuto retro dobrotu čas od času vychutnáte, určitě vás zaujme tento recept.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 120 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 3 ks žloutků
  • 3 ks bílku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g vlašských ořechů
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Nejprve si pečlivě vymažte formu máslem a pak vysypte moukou, aby se bábovka po upečení dobře vyklopila. Předehřejte troubu na 175 °C.

02.

V robotu utřete do nadýchané světlé pěny cukr, máslo a žloutky. Přidejte smetanu, ořechy a mouku, kterou jste si předem promíchali s práškem do pečiva (stačí použít polovinu sáčku). Vše pečlivě vyšlehejte. V další míse ušlehejte pevný sníh a opatrně ho přimíchejte do ořechové směsi.

03.

Nakonec směs nalijte do bábovkové formy a stěrkou uhlaďte. Bábovku pečte přibližně 45 minut. Po vychladnutí ji nezapomeňte posypat moučkovým cukrem.

Jaký je váš rodinný recept na bábovku? My známe hned 25 receptů na bábovku!

Související témata:

Načítám