Hlavní obsah

Houbová sezona: Orientální roštěnky na víně

Hodnocení:
(322)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Křehké roštěnky provoněné kořením a vínem budou skvěle chutnat s kuskusem i rýží. Použít můžete houby čerstvé i sušené, a pokud jste letošní úrodu nestihli, můžete je zkusit také se žampiony.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky hovězí roštěné
  • olej
  • 1 cibule
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 50 g čerstvých nebo sušených hub
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 50 ml červeného vína
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 hvězdička badyánu
  • 5 hlaviček hřebíčku
Článek

Postup

Krok 1: Maso naklepejte, osolte, opepřete a na krajích nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Pak ho na oleji z obou stran opečte. 

Krok 2: Maso vyjměte a udržujte teplé. Ve výpeku opečte nadrobno nakrájenou cibuli, pak vraťte zpět maso a podlijte vývarem. Přidejte pokrájené čerstvé lesní houby nebo žampiony. Pokud použijete sušené houby, nejdřív je zalijte horkou vodou a nechte chvilku stát. 

Krok 3: Přidejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, hřebíček a badyán, přikryjte a duste asi 15 minut. Pak maso opět vyjměte, hotovou šťávu poprašte moukou a chvíli povařte. Přilijte víno a ještě chvíli prohřívejte. 

Krok 4: Vraťte zpět maso a vše ještě společně prohřejte. Vyjměte badyán a hřebíčky. Hotový pokrm podávejte s rýží nebo kuskusem

ynezorPumanzeSaNyknalC
5. 10. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.