Článek
Postup
Krok 1: Maso naklepejte, osolte, opepřete a na krajích nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Pak ho na oleji z obou stran opečte.
Krok 2: Maso vyjměte a udržujte teplé. Ve výpeku opečte nadrobno nakrájenou cibuli, pak vraťte zpět maso a podlijte vývarem. Přidejte pokrájené čerstvé lesní houby nebo žampiony. Pokud použijete sušené houby, nejdřív je zalijte horkou vodou a nechte chvilku stát.
KDO BY NEMĚL RÁD ROŠTĚNOU!
Krok 3: Přidejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, hřebíček a badyán, přikryjte a duste asi 15 minut. Pak maso opět vyjměte, hotovou šťávu poprašte moukou a chvíli povařte. Přilijte víno a ještě chvíli prohřívejte.
Krok 4: Vraťte zpět maso a vše ještě společně prohřejte. Vyjměte badyán a hřebíčky. Hotový pokrm podávejte s rýží nebo kuskusem.
Máte rádi hovězí na víně? Vyzkoušejte skvělý recept na hovězí tokáň nebo luxusní hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší. Anebo si dáte pomalu pečená hovězí žebra na víně se zeleninou?