Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Palačinky milují velcí i malí. A s ananasem jim odolá málokdo!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Náplň a zdobení
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 ks čokoládové polevy
  • 200 g čerstvých jahod
  • 300 g mandarinek
  • 400 g kompotovaného ananasu
  • 4 lžíce marmelády
Těsto
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 300 ml mléka
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčko a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte špetku soli a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.

02.

Palačinku pomažte oblíbeným džemem a poklaďte kompotovaným ovocem- ananas, mandarinky a jahody. Poté palačinku složte tak, aby vám vznikl trojúhelník, ozdobte čokoládovou polevou (koupíte v lahvičkách v obchodě) a vyšlehanou šlehačkou.

Také se vám sbíhají sliny?

Související témata:

Načítám