Hlavní obsah

Paprikáš pečený v troubě

Hodnocení:
(84)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Paprikáš je dokonalou volbou pro případ, že milujete jídla z jednoho hrnce. S chlebem s křupavou kůrkou chutná dokonale!

Ingredience pro:
5 porcí
Na paprikáš
  • 1 kuře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g čerstvých žampionů
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • olej
K podávání
  • 200 g zakysané smetany
  • chléb
Článek

Postup

Krok 1: Kuře naporcujte na 8 dílů a každý kousek osolte a obalte v mouce. V litinovém hrnci nebo jiné nádobě, kterou můžete vložit i do trouby, rozpalte olej a kuřecí kousky opečte mírně dohněda. Pak maso vyjměte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a opečte ji. 

Krok 2: Přidejte na plátky nakrájený česnek, nakrájené houby a proužky papriky. Vše opečte doměkka, zasypte paprikou, kmínem, promíchejte a nechte provonět. Můžete použít polovinu sladké a polovinu pálivé papriky. Pak do hrnce vraťte zpět maso. 

Krok 3: Přidejte loupaná rajčata, podlejte vše vývarem, osolte a promíchejte. Přiklopte a hrnec vložte do trouby. Paprikáš pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi tři čtvrtě hodinky. Sejměte poklici a pečte dalších 10 minut. 

Krok 4: Hotový paprikáš podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem s křupavou kůrkou. 

Jestli máte rádi jídla z jednoho hrnce, určitě zkuste také kuřecí jambalayu!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama