Hlavní obsah

Pavouk jako živý, vlasy i vězeňská kérka přes celý obličej: tetování, nad kterými zůstává rozum stát

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tetování jako poznávací znamení kriminálníků? Dávno ne! Na kvalitní, povedenou, vkusnou, zajímavou kérku je radost pohledět, pokud tedy aspoň trochu fandíte tetování. Tohle už jsou ale opravdové šílenosti. Chtěli byste to na celý život?

Článek

Data narození a jména svých dětí, nejrůznější citáty, ornamenty, něžné květiny, biblické výjevy, portréty... Vytetovat lze v podstatě cokoli a kamkoli.

Nad některými kérkami ale zůstává rozum stát. Co říkáte třeba těmto?

Děsivě realistické

Obří pavouk na zádech vášnivého sběratele kérek Davea Tomlinsona z Británie je dílem šikovného tatéra, ale zároveň je poněkud děsivý. Tahle 3D tarantule by minimálně arachnofobiky mohla naplnit bezmeznou hrůzou. Nicméně o umělecké kvalitě tetování pochybovat nelze.

Foto: Profimedia.cz

Těžko uvěřit, že tahle tarantule není živá, a dokonce ani trojrozměrnáFoto: Profimedia.cz

Kérka místo paruky

Když v roce 2009 přišla Ann McDonald z Edinburghu o vlasy, přemýšlela, jak se s touto ztrátou vyrovnat. První možností samozřejmě bylo pořízení kvalitní paruky. Ale Ann se rozhodla jít svou vlastní originální cestou a vydala se k tatérovi. Ztracené vlasy si nechala jednoduše vytetovat. Vyšlo jí to v přepočtu asi na 21 tisíc korun, ale zase je to navždy.

Foto: Profimedia.cz

Většina žen by dala přednost paruce, ale Ann si zvolila tetováníFoto: Profimedia.cz

Tetování pro kočku

Nechat se tetovat je osobní rozhodnutí, asi nelze zpochybňovat, že každý může se svým tělem naložit, jak sám uzná za vhodné. Ovšem bezsrstá kočka rasy Sphynx ke svým kérkám přišla jako slepá k houslím, její majitel, Rustam Shafiev z Ruska, je prostě milovník tetování. Za tetování své kočky sklidil ale velkou kritiku. Nejen proto, že její tělo nechal pokrýt řadou znaků, jež mají v oblibě ruské zločinecké gangy. Samozřejmě padala i obviňování z týrání zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Rustam Shafiev je milovník tetování a pár kérek pořídil i své kočceFoto: Profimedia.cz

Digitální tetování

Zdálky tato tetování vypadají jako obrázky ze starých jehličkových tiskáren, ale když se podíváte zblízka, uvidíte, že obraz tvoří digitální zápis miniaturních čísel. Je to speciální metoda, kterou se nejčastěji tetují portréty slavných osobností, ale i postavy z oblíbených animáků nebo zvířata. Tenhle obraz pochází z dílny Kypřana Andrease Vrontiho a ano, je to John Lennon.

Foto: Profimedia.cz

Digitální tetování je speciální technika, která má řadu fanouškůFoto: Profimedia.cz

Když se ukvapíte

Když byl Mark Cropp z Nového Zélandu dva roky ve vězení za loupež, dostal nápad, že se nechá potetovat. Respektive to byl nápad jeho bratra, se kterým seděl. Poté, co se opili tam uvařeným alkoholem, mu bratr vytetoval přes obličej nápis Devast8 (zničit, zdevastovat), to byla Markova přezdívka. Udělal to jehlou vyrobenou z pružiny pera, kterou poháněl kazetový přehrávač, a inkoustem, který vznikl z černého prášku z vypálených vidliček, zubní pasty a vody.

Když Marka propustili, zjistil, že na svobodě není jeho kérka tak cool jako ve vězení. V roce 2017 si na internetu postěžoval, že kvůli ní nemůže najít práci. Ostatně, stejně se brzy zase dostal do křížku se zákonem, a opět skončil za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Nechat se tetovat v opilosti není nejlepší nápadFoto: Profimedia.cz

Když ho miluješ, není co řešit

Vivien Bodycote z Británie už roky miluje a obdivuje portugalského fotbalového manažera Josého Mourinha (58). A doslova mu dala svoje tělo všanc, když si nechala udělat asi dvacet kérek, které ho nějak připomínají, včetně jeho portrétu. Nutno říct, že vše se svolením jejího manžela, který navíc veškerá tetování ochotně zaplatil.

Foto: Profimedia.cz

Obdiv k někomu slavnému je častou motivací k tetováníFoto: Profimedia.cz

Na počest královny

O Britech se obecně ví, že jsou to velcí patrioti, monarchii a svoji královnu milují. Není proto divu, že když se v roce 2012 blížila oslava 60 let Alžběty II. na trůnu, přišla firma zabývající se prodejem sexuálních pomůcek a erotických vychytávek s nápadem. Na trh vtrhla se speciálním křišťálovým tetováním ve tvaru královské koruny, které bylo určeno pro dámské intimní partie zadečku či klína (ale i méně sexy míst). Nutno dodat, že tohle není permanentní tetování, ale jen taková legrácka. Nálepky totiž snadno odstraníte.

Foto: Profimedia.cz

Lásku ke královně a britské monarchii lze oslavit speciálním tetovánímFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám