Hlavní obsah
Foto: Španělské olivy

Foto: Španělské olivy

Patříte k těm, kdo milují olivy a kuřecí maso? Pak pro vás máme skvělý tip na víkendový oběd.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 80 g oliv černých
  • 3 plátky limetky
  • 4 ks cherry rajčat
  • 8 ks šalotky
  • 50 g nakládaných cibulek
  • 1 lžíce bylinkového másla
    7
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 dl bílého polosladkého vína
    12
  • 2 lžíce rajčatové passaty
  • 1/2 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do pekáče vložte všechny suroviny, navrch položte kuřecí stehna, osolte, opepřete a pečte při teplotě 180 °C, až je kuře měkké a dozlatova upečené. 

02.

Podle potřeby promíchejte zeleninu pod kuřetem, eventuálně přidejte nepatrné množství horké vody. Nakonec přidejte oregano a petrželku a šťávu podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovou kaší.

Tip: Passata je rajčatová kaše, kterou seženete v lepších obchodech v menší sklenici (podobně jako kečup). Nahradit ji můžete směsí drcených rajčat nebo kvalitním protlakem.

Recepty z kuřecího masa patří v českých domácnostech k těm nejoblíbenějším. jaký je favorit u vás?

Související témata:

Načítám