Hlavní obsah
3,5
(93)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Sychravá podzimní rána vždy zlepší teplá snídaně a ovesné kaše patří rozhodně k těm nejpopulárnějším. Co takhle vyzkoušet ovesnou kaši v pečené variantě jako koláč? Pochutnáte si a díky ovesným vločkám se zasytíte na celé dopoledne.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Budete potřebovat
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 ks vejce
  • 1 ks banánu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 50 ml mléka
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • 10 g mléčné čokolády
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1/2 hrsti mrazem sušených malin
Článek

Postup

01.

Ovesné vločky, kypřicí prášek, 1/2 banánu, cukr, vejce a mléko dejte do mixéru a rozmixujte. Pokud chcete zachovat strukturu ovesných vloček, doporučujeme nechat část ovesných vloček stranou a po rozmixování je přidat do směsi.

02.

Celou směs vlijte do zapékací mističky a ozdobte zbylou polovinou banánu a čokoládou. Můžete použít jako my pár čokopeciček.

03.

Takto připravenou ovesnou kaši pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C/15 min.

04.

Kaši podávejte teplou a můžete ji před podáváním ještě ozdobit ořechovým máslem a lyofylizovaným ovocem.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pečená ovesná kaše vás zasytí na celé dopoledne až k pozdnímu oběduFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další tipy na teplé podzimní snídaně s ovesnými vločkami třeba banánové lívance nebo rychlý ovesný koláč na plech.

Reklama

Související témata:

Načítám