Hlavní obsah

Hubněte s námi: Pečená zelenina s dýní a batáty

Hodnocení:
(20)
Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Držíte dietu, ale jíst pořád dokola saláty už vás nebaví? Pak si zkuste připravit zeleninu trochu jinak – v troubě! S lahodným česnekovým dipem máte během chvíle senzační oběd i večeři!

Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 300 g červené řepy
  • 2 batáty
  • 300 g dýně
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g kapustiček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 vrchovatá lžička koření na grilovanou zeleninu
  • 1 lžíce dýňových semen
  • 300 g červené papriky
Na dip
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Veškerou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky. Vyložte plech pečicím papírem. 

Krok 2: Zeleninu vyskládejte na plech a zakápněte olivovým olejem. Okořeňte grilovacím kořením a pečte na 180 °C asi 40 minut.

Krok 3: Zatímco se zelenina peče, připravte si dip. Do misky prolisujte česnek a smíchejte ho s jogurtem, solí, bazalkou a pepřem. 

Krok 4: Dip zakápněte citronovou šťávou a nechte vychladnout. Podávejte s pečenou zeleninou hned po vyndání z trouby. 

Pečete rádi?

ynezorPumanzeSaNyknalC