Hlavní obsah
3,9
(23)
Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Aktualizováno

Držíte dietu, ale jíst pořád dokola saláty už vás nebaví? Pak si zkuste připravit zeleninu trochu jinak – v troubě! S lahodným česnekovým dipem máte během chvíle senzační oběd i večeři!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g červené řepy
  • 2 ks batátů
  • 300 g dýně
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g kapustiček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 vrchovatá lžička grilovacího koření
  • 1 lžíce dýňových semen
  • 300 g červené papriky
Dip
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Veškerou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky. Vyložte plech pečicím papírem. 

02.

Zeleninu vyskládejte na plech a zakápněte olivovým olejem. Okořeňte grilovacím kořením a pečte na 180 °C asi 40 minut.

03.

Zatímco se zelenina peče, připravte si dip. Do misky prolisujte česnek a smíchejte ho s jogurtem, solí, bazalkou a pepřem. 

04.

Dip zakápněte citronovou šťávou a nechte vychladnout. Podávejte s pečenou zeleninou hned po vyndání z trouby. 

Pečete rádi?

Načítám