Hlavní obsah
3,3
(82)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Možná znáte ten okamžik, kdy přijdete unavení a hladoví domů, ve spíži najdete jen pár brambor a v lednici kromě vajec také nic moc není. Nebojte se. I z těchto dvou základních surovin dáte do kupy skvělou večeři, kterou si s chutí zopakujete i příště.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks brambor
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Připravte si dva velké alobalové čtverce. Brambory nakrájejte na kousky velikosti sousta nebo o trochu větší. Všechno koření smíchejte se solí, pepřem a olejem a promíchejte s bramborami. 

02.

Okořeněné brambory rozdělte do alobalu a porce uzavřete jako měšec. Na plechu nebo v pekáčku dejte asi na 30 minut do trouby.

03.

Skoro měkké brambory vyndejte z trouby, balíčky pootevřete a do každého rozklepněte jedno vejce. Zlehka osolte a opepřete, balíčky trochu zavřete a na deset minut vraťte do trouby.

04.

Podávejte ihned třeba se salátem s klíčky, slaným lasím (bílý jogurt rozmíchejte s trochou vody, solí, římským kmínem a lžičkou citronové šťávy) nebo prostě jen s chilli omáčkou. (Indický jogurtový nápoj lze snadno vyrábět i nasladko. Vyzkoušejte mangové lasí.)

Jak řešíte prázdnou lednici i žaludek obvykle vy? Možná se vám bude hodit recept na dietní rybí pomazánku jen ze dvou surovin.

Reklama

Načítám