Hlavní obsah

Pečené papriky plněné ricottou

Hodnocení:
(80)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Zapečené papriky s ricottovou náplní se hodí jako lehká večeře i chuťovka k vínu. Jsou hotové během chvilky, provonět je můžete bylinkami podle chuti!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 čerstvé červené papriky
  • 4 jarní cibulky
  • 150 g anglické slaniny
  • 500 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 4 sušená rajčata v oleji
  • sůl a pepř
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Papriky podélně seřízněte a zbavte vláken a semínek, stopky neodstraňujte. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka, zelenou nať nechte stranou na zdobení. 

Krok 2: Česnek prolisujte a slaninu a sušená rajčata nakrájejte na kostičky. V pánvi na troše oleje opečte slaninu a po chvíli přidejte cibulky. Krátce opečte a stáhněte z ohně. 

Krok 3: Ricottu vyklopte do misky. Přidejte do ní lístky bylinek, nakrájená sušená rajčata, česnek, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte směs z pánve.

Krok 4: Hotovou směsí naplňte papriky a uhlaďte. Zapékací misku vytřete olejem a vyložte paprikami. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte asi 20 minut.

Krok 5: Hotové papriky ozdobte nakrájenou zelenou natí z cibulek. Podávejte s dokřupava opečenou bagetkou. 

Tip: Pro vegetariány či dietnější verzi vynechte slaninu.

Máte rádi plněné papriky s rajskou omáčkou, ale uvítali byste obměnu? Vyzkoušejte plněné papriky pečené v troubě, plněné papriky bez masa anebo plněné papriky po maďarsku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.