Hlavní obsah
3,2
(84)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zapečené papriky s ricottovou náplní se hodí jako lehká večeře i chuťovka k vínu. Jsou hotové během chvilky, provonět je můžete bylinkami podle chuti!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červené papriky
  • 4 ks jarní cibulky
  • 150 g anglické slaniny
  • 500 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 5 g soli a pepře
  • 1 díl oleje
Článek

Postup

01.

Papriky podélně seřízněte a zbavte vláken a semínek, stopky neodstraňujte. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka, zelenou nať nechte stranou na zdobení. 

02.

Česnek prolisujte a slaninu a sušená rajčata nakrájejte na kostičky. V pánvi na troše oleje opečte slaninu a po chvíli přidejte cibulky. Krátce opečte a stáhněte z ohně. 

03.

Ricottu vyklopte do misky. Přidejte do ní lístky bylinek, nakrájená sušená rajčata, česnek, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte směs z pánve.

04.

Hotovou směsí naplňte papriky a uhlaďte. Zapékací misku vytřete olejem a vyložte paprikami. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte asi 20 minut.

05.

Hotové papriky ozdobte nakrájenou zelenou natí z cibulek. Podávejte s dokřupava opečenou bagetkou. 

Tip

Pro vegetariány či dietnější verzi vynechte slaninu.

Máte rádi plněné papriky s rajskou omáčkou, ale uvítali byste obměnu? Vyzkoušejte plněné papriky pečené v troubě, plněné papriky bez masa anebo plněné papriky po maďarsku.

Reklama

Načítám