Hlavní obsah
3,6
(60)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Rychlé a úplně jednoduché letní jídlo přijde vhod jako lehká večeře, teplý předkrm i chuťovka k vínu. Stačí jen pár ingrediencí a za chvilku je hotovo!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
    • 4 ks červené papriky
    • 300 g ovčí brynzy
    • 1 ks žloutků
    • 2 stroužky česneku
    • 2 snítky čerstvého tymiánu
    • 1 špetka soli
    • 1 špetka pepře
    Článek

    Postup

    01.

    Papriky rozřízněte na poloviny a zbavte je semínek. Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.

    02.

    Do mísy dejte brynzu, přidejte žloutek, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podle chuti směs osolte a opepřete a důkladně promíchejte.

    03.

    Ochucenou brynzovou směsí naplňte papriky, náplň uhlaďte. Pak je vyskládejte na plech a vložte do trouby. Pečte přibližně 20 minut.

    04.

    Pečené plněné papriky chutnají nejlépe ještě teplé, s plátky dokřupava opečeného pečiva a zeleninovým salátem.

    Tip: Nemáte rádi brynzu? Směle ji nahraďte třeba lučinou nebo ricottou.

    Anebo tento ovčí sýr milujete? Skvělé je krupoto s pórkem a brynzou anebo palačinky na slano s brynzou. A jestli rádi zkoušíte netradiční pochoutky, určitě ochutnejte batátové škubánky s brynzou.

    Reklama

    Související témata:

    Načítám