Hlavní obsah

Papriky plněné brynzou

Hodnocení:
(51)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Rychlé a úplně jednoduché letní jídlo přijde vhod jako lehká večeře, teplý předkrm i chuťovka k vínu. Stačí jen pár ingrediencí a za chvilku je hotovo!

Ingredience pro:
4 porce
    Budete potřebovat
    • 4 čerstvé červené papriky
    • 300 g brynzy
    • 1 žloutek
    • 2 stroužky česneku
    • 2 snítky čerstvého tymiánu
    • sůl
    • pepř
    Článek

    Postup

    Krok 1: Papriky rozřízněte na poloviny a zbavte je semínek. Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.

    Krok 2: Do mísy dejte brynzu, přidejte žloutek, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podle chuti směs osolte a opepřete a důkladně promíchejte.

    Krok 3: Ochucenou brynzovou směsí naplňte papriky, náplň uhlaďte. Pak je vyskládejte na plech a vložte do trouby. Pečte přibližně 20 minut.

    Krok 4: Pečené plněné papriky chutnají nejlépe ještě teplé, s plátky dokřupava opečeného pečiva a zeleninovým salátem.

    Tip: Nemáte rádi brynzu? Směle ji nahraďte třeba lučinou nebo ricottou.

    Anebo tento ovčí sýr milujete? Skvělé je krupoto s pórkem a brynzou anebo palačinky na slano s brynzou. A jestli rádi zkoušíte netradiční pochoutky, určitě ochutnejte batátové škubánky s brynzou.

    ynezorPumanzeSaNyknalC

    Reklama