Hlavní obsah

Pečené ředkvičky s polentou a cizrnou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

I ředkvičkám tepelná úprava svědčí! Nevěříte? Přichystejte je společně s polentou, neuděláte chybu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 svazky ředkviček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka cizrny
  • jarní cibulka
  • bylinky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 citronu
Na polentu
  • 4 hrnky vývaru
  • 1 hrnek polenty
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst parmezánu
Článek

Postup

Krok 1: Do vroucího vývaru zamíchejte polentu a uvařte podle návodu do zhoustnutí. Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek, máslo nebo olej, parmazán a případně dosolte.

Krok 2: Ředkvičky rozpulte nebo rozčtvrťte a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Přidejte cizrnu, nechte prohřát a stáhněte z ohně. Vmíchejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou, která ředkvičkám vrátí načervenalou barvu.

Tip: S cizrnou a polentou zasytí, ale samotné pečené ředkvičky poslouží i jako zajímavá zeleninová příloha třeba k pečenému masu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama