Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

I ředkvičkám tepelná úprava svědčí! Nevěříte? Přichystejte je společně s polentou, neuděláte chybu.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Ředkvičky
  • 4 svazky ředkviček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks citronu
Polenta
  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 1 hrnek polenty
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

01.

Do vroucího vývaru zamíchejte polentu a uvařte podle návodu do zhoustnutí. Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek, máslo nebo olej, parmazán a případně dosolte.

02.

Ředkvičky rozpulte nebo rozčtvrťte a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Přidejte cizrnu, nechte prohřát a stáhněte z ohně. Vmíchejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou, která ředkvičkám vrátí načervenalou barvu.

03.

Na talíře dejte polentu, na ni navrstvěte směs s ředkvičkami a podávejte.

Tip

S cizrnou a polentou zasytí, ale samotné pečené ředkvičky poslouží i jako zajímavá zeleninová příloha třeba k pečenému masu.

Reklama

Související témata:

Načítám