Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rádi byste pro děti nebo návštěvu připravili něco sladkého na zub, ale chybí vám ty dlouhé hodiny, které byste zákonitě museli strávit u sporáku a trouby? Jsou i rychlé a snadné moučníky, které jsou hotové za pár minut. Třeba pečený banán s čokoládou!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks banánu
  • 100 g mléčné čokolády
  • 2 ks pomeranče
Článek

Postup

01.

Banány pečlivě omyjte, nožíkem z jedné strany rozřízněte a pod slupku opatrně nasoukejte kousky čokolády. Zakapejte šťávou z vymačkaných pomerančů (nebo můžete vyzkoušet plody maracuji – mučenky či pomerančový likér), banán i se slupkou zabalte do alobalu a dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia.

02.

Podávejte ve slupce – banán drží lépe tvar a dobře se z ní vyjídá. Vynikající je ještě teplý se zmrzlinou, šlehačkou či dalším ovocem.

Věděli jste, že banán je vhodný proti infarktu, křečím či vráskám? Více si přečtěte v našem dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám