Hlavní obsah

Pejskaři, pozor! O víkendu proběhne festival DogFest 2022. Co vás tam čeká a jak vyhrát vstupenky?

Foto: DogFest

Foto: DogFest

Reklama

Víte, že 26. srpen je Mezinárodní den psů? A proto by měl být nadcházející víkend v kalendáři všech majitelů chlupatých mazlíčků označen červeně a s poznámkou „Nezmeškat“. Koná se totiž největší český psí festival DogFest 2022. A vy můžete vyhrát vstupenky!

Článek

Máte psa a zajímají vás akce a místa, kam můžete vzít i svého mazlíčka? Jste tady správně, máme pro vás skvělý aktuální tip: tento víkend, tedy 23.–24. září 2022, se koná v lesoparku v Letňanech festival DogFest. Ten se na zářijový víkend odložil kvůli nepřízni počasí, tentokrát už ale vše klapne. A zváni jsou především páníčci se psy!

Nejenže si tady užijete s pejskem spoustu zábavy a určitě se dozvíte či naučíte i něco nového, ale zároveň podpoříte dobrou věc: letošní DogFest má především charitativní ráz. „Každý rok nezištně poskytujeme prostory pro neziskové projekty a letos jsme se rozhodli charitativní stránku festivalu zdůraznit ještě doprovodnými dobročinnými aktivitami. Společnými silami můžeme vybrat značný finanční obnos pro neziskové projekty a psí útulky, jejichž činnost si zaslouží podporu,“ říká pořadatel akce Jakub Čížek.

Zábava pro psy i pro páníčky

Máte psa, kterého je umění utahat? Tak po víkendu stráveném na festivalu by měl odpočívat dlouho, protože bude mít zábavy, pohybu a podnětů víc, než si kdy užil. A to platí i o vás: můžete si společně zasportovat, dozvědět se něco o výcviku, objevit nové aktivity nebo se poradit s odborníky na výživu a zdraví psů.

Je naprosto jedno, jestli je vaším mazlíčkem čivava, krysařík, kolie nebo bulteriér. Dokonce nesejde ani na jeho věku. Festival myslí na každého pejska, který se do lesoparku dostaví. A to samé platí i pro majitele psů – doprovod mazlíčkům mohou dělat děti, dospělí i senioři. Lidé i jejich psi se v rámci festivalu mohou pobavit, zasportovat si, ale i si odpočinout a občerstvit se.

Foto: DogFest

Je prima najít akci, na které si užijí psi i jejich páníčkové spoustu zábavy a pohybuFoto: DogFest

Sport, výživa, móda i mnoho odborníků

Aby se každý zúčastněný pejsek cítil pohodlně a bezpečně, bude areál festivalu rozdělen do několika tematických zón: bude tu bull zóna, vodní zóna, agility, frisbee a mnohé další. Připraveny jsou i vzdělávací workshopy, soutěže, názorné ukázky psích dovedností, módní přehlídka, společné venčení, ochutnávky psích krmiv a odměn či odborné konzultace – připraveno poradit bude hned 80 odborníků.

V rámci festivalu proběhnou i srazy psích plemen a zvlášť oblíbené bývají ukázky výcviku psích hrdinů: pomáhají záchranářům, vojákům, policistům, celníkům a hendikepovaným a podílejí se na záchraně životů, vyhledávání výbušnin nebo chytání zločinců.

Foto: DogFest

Že je ten váš pejsek nejkrásnější, to je jasné - na srazech si to můžete dokonce i ověřit porovnáním s dalšími stejného plemeneFoto: DogFest

Třeba máte Psa roku!

Festival přestavuje skvělou příležitost, jak oslavit Mezinárodní den psů. „Těšit se můžete na mistrovství České republiky v bull sportech, celonárodní soutěž o Psa roku, kde jsou vítáni všichni psi bez jakýchkoliv podmínek, s průkazem původu i bez něj, nebo charitativní zážitkový běh pražskou Stromovkou,“ upozorňuje Jakub Čížek.

Chcete se zúčastnit soutěže o Psa roku? Soutěžit mohou všichni pejsci a je přitom jedno, jakého jsou plemene, zda mají průkaz původu nebo kolik je jim let. Hodnotit se bude vzhled, poslušnost, naučené triky, ale také celková kooperace s páníčkem. Svého pejska můžete přihlásit prostřednictvím on-line formuláře. Samotné hlasování bude mít pod palcem veřejnost i odborná porota na webových stránkách festivalu a slavnostní vyhlášení proběhne právě na festivalu.

Foto: DogFest

Potřebuje váš pes hodně pohybu? Pak je fajn si vyzkoušet aktivity, které jste třeba zatím neznaliFoto: DogFest

Proběhněte se pro dobrou věc

V rámci festivalu se můžete se svým pejskem i proběhnout a udělat něco pro dobrou věc. Zážitková trasa charitativního běhu povede přes Lesopark Letňany, takže se nemusíte přesouvat nikam daleko. Veškeré startovací příspěvky poputují na charitativní účely potřebným pejskům. A pokud se vy nebo váš pes necítíte na běh, nevadí! Trasu si můžete i projít procházkovým krokem.

Foto: DogFest

Pejskaři většinou neváhají přispět pejskům, kteří neměli v životě štěstí. A letošní DogFest bude dobrá příležitost, jak jim pomociFoto: DogFest

Reklama

Související témata:
DogFest

Načítám