Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: americkebrusinky

Foto: americkebrusinky

Brusinky mají nezaměnitelnou nasládlou, a přitom kyselou, až natrpklou chuť. Dají se díky tomu zužitkovat nejen ve sladké, ale i ve slané kuchyni. Pokud je máte rádi, vyzkoušejte penne s omáčkou a ořechy!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g sušených brusinek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 400 g penne
Článek

Postup

01.

 V kastrůlku rozpalte olivový olej a asi 8–10 minut na něm restujte na kostičky pokrájené papriky, tenké plátky celeru i na nudličky nakrájenou mrkev, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.

02.

Přidejte nasekaný rozmarýn, nahrubo nasekané ořechy a brusinky. Vše promíchejte, ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a ještě chvíli restujte. Uvařené penne slijte, promíchejte s omáčkou a můžete servírovat!

Milujete brusinky ale večer po náročném dni v práci už nemáte sílu na vaření? Připravte si kanapky s brusinkami a kozím sýrem.

Související témata:

Načítám