Hlavní obsah
4,0
(9)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete sladký perník a mohli byste ho snídat každý den? Pak jsme se vám dnes trefili do chuti. Vyzkoušejte perníkovou bábovku s čokoládou a ořechy.

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g hnědého cukru
  • 3 ks vejce
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 150 ml oleje
  • 150 ml mléka
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce medu
Poleva
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce ztuženého tuku
Na ozdobu
  • 1 hrst vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem a postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do perníku, olej, mléko a med. Vše dobře promíchejte a do těsta nalámejte kousíčky hořké čokolády.

02.

Těsto pak vlijte do vymazané a vysypané formy (můžete vysypat kokosem). Pečte na 180 stupňů Celsia asi 50 minut.

03.

Vychladlou bábovku nakonec polijte čokoládovou polevou, připravenou z čokolády na vaření a tuku, a posypte ořechy.

Pokud vám tu chybí něco ostřejšího, zkuste čokoládové bábovičky s rumem.

Reklama

Související témata:

Načítám