Hlavní obsah
3,8
(15)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

I když jídlo z fastfoodu nemá nejlepší pověst, děti ho milují. Překvapte je domácí verzí plněné tortilly „kuríto“. Potomci budou nadšení a vy budete mít kontrolu nad použitými surovinami. Když na přípravu použijete zbytky pečeného kuřete z předchozího dne, do patnácti minut bude na stole teplé jídlo, které ocení i větší strávníci.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 placek
  • 3 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžička koření na drůbež
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje
  • 6 ks tortilly
  • 60 ml BBQ omáčky
  • 100 g čedaru
  • 6 lžic sterilované kukuřice
Článek

Postup

01.

Vykostěné kuřecí plátky omyjte a osušte a nakrájejte je na menší kostky. V pánvi na středním ohni rozpalte olej, vsypte kuře, okořeňte a podle toho, jak slaná je kořenicí směs, ještě dosolte. Opékejte za občasného míchání dozlatova asi deset minut. Rozkrojte největší kousek a zkontrolujte, je-li propečený zevnitř. Pokud ne, podlijte maso pár lžicemi vody a chvilku poduste, kuře musí být uvnitř úplně hotové. Až se voda vyvaří, zkontrolujte kuře znova. Když je propečené, odstavte, jinak ještě chvíli duste.

02.

Nastrouhejte sýr nahrubo a rozehřejte kontaktní gril. Připravte tortilly. Na polovinu placky rozetřete lžíci BBQ omáčky a štědře ji posypte sýrem, nechte volný asi půlcentimetrový okraj. Poklaďte kousky kuřete a posypte kukuřicí. Tortillu přehněte napůl, vložte do grilu a zapékejte asi pět minut. Na povrchu se vytvoří lákavý mřížkový vzor a sýr uvnitř se krásně rozteče. Tortillu servírujte rozkrojenou na tři trojúhelníčky – jako ve fastfoodu. Navíc ale přidejte velkou porci zeleniny nebo salátu.

Tip: Máte-li výhrady ke kupované BBQ omáčce, můžete si připravit vlastní, třeba z rajčatové passaty. Na lžíci olivového oleje osmažte na kousky pokrájený česnek, vlijte hrnek passaty, přidejte snítku čerstvého oregana a bazalky, osolte, opepřete a povařte do zhoustnutí. Vyjměte koření a použijte na potření tortillových placek.

Také děláte dětem podobné rychlé „kuríto“?

Reklama

Související témata:

Načítám