Hlavní obsah

V hlavní roli kuře: Ochutnejte neodolatelné mexické burrito!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Připravte si kuřecí burrito a vneste do svých domovů kousek Mexika. Tato mexická pochoutka zachutná i těm nejmlsnějším jazýčkům. Chcete ostřejší verzi? Stačí do fazolové směsi přidat chilli papričku.

Článek

Mexické burrito je plné skvělých ingrediencí, které můžete dle libosti zaměňovat. Kuřecí, hovězí ani vegetariánská verze vás nezklame. Navíc je velmi snadné na přípravu a zarolovat ho zvládne i naprostý začátečník. Stačí ohnout spodní okraj, aby se vytvořila kapsička, pak zarolovat placku z jedné strany na druhou a máte hotovo. Dopřejte si tuto skvělou pochoutku i u vás doma!

Kuřecí burrito

Na 8 ks potřebujete: 350 g kuřecích prsou, 250 g uvařené rýže, 400 g červených fazolí v rajském protlaku, 8 tortill, 80 g čedaru, 150 g řeckého jogurtu, ½ ledového salátu, 4 stroužky česneku, šťávu z ½ limety, hrst čerstvého koriandru, olivový olej, uzenou papriku, drcený kmín, sůl, pepř

Na salsu: 3 rajčata, 1 cibuli, 2 jarní cibulky, šťávu z ½ limety, hrstku čerstvého koriandru, sůl, pepř

Postup: Očistěte kuřecí prsa, posypte je paprikou a kmínem, osolte, opepřete a polijte olivovým olejem. Nechte chvilku marinovat. Uvařenou rýži dejte vychladnout, poté si připravte salsu. Rajčata, cibuli i jarní cibuli nakrájejte nadrobno. Přidejte limetkovou šťávu, čerstvý koriandr, osolte, opepřete a promíchejte.

Na olivovém oleji krátce osmahněte nadrobno pokrájený česnek, přidejte uzenou papriku a drcený kmín. Nechte provonět a poté vlijte fazole i s protlakem, po pár minutách vmíchejte uvařenou rýži. Zakápněte limetkovou šťávou, osolte, opepřete a přidejte čerstvý koriandr. Promíchejte a dejte stranou.

Na rozpálené pánvi osmahněte z obou stran kuřecí prsa a opečte je tak, aby zůstala šťavnatá. Hotové maso natrhejte na kousky. Ledový salát nakrájejte nahrubo. Tortilly jednotlivě ohřejte na pánvi a poté je naplňte. Na střed naneste ledový salát, směs rýže a fazolí, kuřecí maso, salsu, bílý jogurt a nastrouhaný čedar. Tortilly zarolujte a podávejte.

Tip: Kuřecí burrito podávejte ideálně s řeckým jogurtem a mexickou salsou.

Rádi byste vyzkoušeli i další recepty s nádechem Mexika? V tom případě vás jistě zaujme mexické kuře s rýží  nebo mexický salát z pečené kukuřice. A co doma připravujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám