Hlavní obsah

Pivní řízky

Hodnocení:
(587)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jsou lahodné, šťavnaté a už nebudete chtít jiné. Pivní řízky chutnají skvěle s kaší, chlebem i bramborovým salátem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g vepřového masa
  • sůl
  • 150 ml světlého piva
  • 1 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na menší plátky. Pak je naklepejte z obou stran, osolte a nechte stranou.

Krok 2: Do větší mísy dejte mouku, přidejte pivo, do směsi pak vmíchejte pivo, papriku, majoránku, vejce a hořčici. Vše důkladně metličkou prošlehejte. Podle chuti ještě osolte.

Krok 3: Do hotové směsi pak přidejte plátky masa a důkladně je z obou stran obalte. Takto připravené řízky nechte cca 10 minut stát, aby pěkně nasákly.

Krok 4: V hlubší pánvi rozpalte olej a smažte řízky z obou stran dozlatova. Pokládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

Můj tip: Hotové řízky chutnají nejlépe s bramborovou kaší, ale můžete si k nim připravit i pečené brambory nebo si na nich pochutnat jen tak s chlebem a kyselou okurkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
31. 3. 2020

Reklama

Sdílejte článek